2 Ağustos 2013 Cuma

Patatesli Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Patatesli Kol Böreği Tarifi Oktay Usta, patatesli kol böreği tarifi oktay usta, oktay usta börekler, oktay usta kol börek tarifleri, patatesli kol böreği tarifi resimli, patatesli gül böreği tarifi oktay usta, patatesli kol böreği tarifi hazır yufkadan, hazır yufkadan kıymalı kol böreği nasıl yapılır, peynirli kol böreği tarifi, kıymalı kol böreği, hazır yufkadan börek tarifleri.

Patatesli Kol Böreği Tarifi  
Malzemeleri:
  • 6 tane hazır yufka  
  • 5-6 tane patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acı pul biber
  • Kimyon

Üzeri için
  • Susam

Sosu için
  • 1 kase süt yada su
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı
Öncelikle patatesleri haşlayın ve ezin.
Soğanları minik minik doğrayıp 2-3 kaşık sıvı yağda kavurun.
Soğanlar pembeleşince patatesleri katıp 5-6 dakika. daha kavurun.
Daha sonra tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ilave edip ocağı kapatın.
Ilıyan harca ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Diğer taraftan süt, sıvı yağ ve yoğurdu çırparak sos hazırlayın.
1 yufkayı açıp hazırladığınız sostan sürün.
Üzerine 1 yufka daha koyup yine 2-3 kaşık sos sürün.
2 katlı yufkayı yarım ay şeklinde ortadan 2 parçaya kesin.
Yarım ay yufkanın geniş yanına patatesli harçtan koyup rulo şekilde sarın.
Yufkalar bitene kadar devam edin. 
Börekleri yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine artan sostan sürüp susam serpin. 
190 ºC fırında börekler kızarana kadar pişirin...