15 Ağustos 2013 Perşembe

Oktay Usta Hazır Yufkalı Kol Böreği Tarifleri

Oktay Usta Hazır Yufkalı Kol Böreği Tarifleri, oktay usta hazir yufkali kol böreği tarifleri, hazır yufka börekleri oktay usta, hazır yufkadan baklava oktay usta, oktay usta hazır yufkadan börek tarifleri, hazır yufkadan ıspanaklı börek oktay usta, oktay usta hazır yufkalı peynirli börek, oktay usta hazır yufkalı patatesli börek

Oktay Usta HazIr Yufkalİ Kol Böreği Tarifleri 
Malzemeleri:
  • 6 tane yufka
Sosu için :
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 tane yumurta ( 1 adet yumurta sarısı üzerine kalanları sosuna)
İçi için :
  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber  
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
  • 1 tane yumurta sarısı
Yapılışı
Soğanlar ince ince doğrayın.
2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin.
Ayıklanmış temizlenmiş iyice yıkanmış ıspanakları orta büyüklükte doğrayın.
Doğranmış ıspanakları soğanlara ilave ederek kavrulmaya devam edin.
Tuzu ve  karabiberini ekleyin.
Ispanakları çok öldürülmeden diri kalacak halde harcı ateşten alın.
Soğumaya bırakılır.
Bir çay bardağı yoğurt ve sıvı yağı derin bir kaba alarak iyice çırpın.
İçine iki yumurta ve bir yumurta beyazı ekleyin ve iyice çırpın.
Böreğin sosu hazırlanmış olur.
Tezgaha bir tane yufka serin.
Üzerine hazırlanan sostan sürün.
Onun üzerine bir yufka daha kapatın.
Yufkanın baş tarafına  yada dilerseniz her yerine ıspanaklı harçtan koyun.
Yufka yırtılmadan dikkatlice rulo şeklinde yuvarlayarak kapatın.
Tüm yufkalar için aynı işlemi yapın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine bir tane çırpılmış yumurta sarısını sürün.
Daha önceden 180 derecede ısıtılmış  fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Not: Bu böreğin iç harcına peynir koyarak peynirli kol böreği de yapabilirsiniz.