3 Ağustos 2013 Cumartesi

İftar Menüsü

İftar Menüsü, iftar menüleri, iftar yemekleri, iftar menüsü tarifleri, günün iftar menüsü, iftar sofrası, iftar menüsü tarifi, iftar menüsü resimli, günlük iftar menüsü, evde iftar menüsü, iftar yemek tarifleri, iftar menüsü resimli, iftar menüsü yemek, iftar menüsü püf noktaları, iftar menüsü tatlılar, devletşah iftar, iftar menü yemekleri.

İftar Menüsü  
Mecimek Çorbası
Tas Kebabı
Burma Kadayıf

Mercimek Çorbası Tarifi 
Malzemeleri:
  • 200 gram kırmızı mercimek
  • Yarım soğan
  • 1 tane defne yaprağı
  • 1 tutam tane karabiber
  • 5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tutam kırmızıbiber
  • 1 tane limon
  • Tuz
Yapılışı
Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın.
Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin.
Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.
Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun.
1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın.
Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.

Taskebabı Tarifi
Malzemeleri
  •  600 gram kuzu kuşbaşı
  • 30 gram margarin
  • 100 gram soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Baharat torbası
  • 1.5 bardak Su
 Yapılışı
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.
Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğanı tenceredeki etlere ilave edin.
Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun.
Tuzunu serpin.
Baharat torbasını ilave edin.
Ateşi kısın.
Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1,5 bardak sıcak suyu koyun.
Ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.

Burma Kadayıf Tarifi 
Malzemeleri:
  • 1 kilo  çiğ  burma kadayıf
  • 600 gr margarin
  • 1 Kg öğütülmüş fıstık içi
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • Şerbet için:
  • 6 su bardağı su
  • 3 kg toz şeker
  • Yemeğin Tarifi
Yapılışı
Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın.
Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.
Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın.
Tepsinin dibine sürün.
Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın.
Ortasına boydan boya fıstık içi sepin.
Sonra bir ucundan tutun burarak sarın. Tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün.
Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.
Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dak. pişirin.
Aynı tepside ters yüz ederek 10 dakika da diğer yüzünü pişirin.
Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin.

İftar yemekleri için tıklayınız...