9 Ağustos 2013 Cuma

Güveçte Etli Yaz Türlüsü Tarifi Oktay Usta Tarifleri

Güveçte Etli Yaz Türlüsü Tarifi Oktay Usta Tarifleri, Güveçte Etli Türlü Tarifi, yemek tarifleri, yemekler, güveçte yaz türlüsü oktay usta, güveçte yaz türlüsü yemek, oktay ustadan yaz türlüsü, güveçte türlü, yaz türlüsü tarifi, yaz türlüsü nasıl yapılır

Güveçte Etli Yaz Türlüsü Tarifi  
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kuzu eti
  • 1 kilo fasulye
  • 2 tane bostan patlıcan
  • 2 tane  kırmızı biber
  • 2 tane defne yaprağı
  • 3 diş sarımsak
  • 3 tane dolmalık biber
  • 3 tane domates
  • 3 tane kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı
Kuzu etini iri iri doğrayın.
Güveci ocakta ısıttıktan sonra etleri ilave edin kavurun.
Patlıcanları alacalı soyun, biberleri ayıklayın, domatesleri soyun, fasulyeyi ayıklayın.
Soğanı, sarımsağı, patlıcanı, biberleri ve domatesleri iri iri doğrayın.
Etleri soteledikten sonra, soğan ve sarımsağı ilave edin.
Salçayı, defne yaprağını ilave edip karıştırın.
Tane karabiberi ilave edin.
Patlıcanı, biberi, fasulyeyi ve domatesi de üstüste koyun.
En üstüne zeytinyağı dökün.
Tuzunu serpin.
1 su bardağı kadar su ilave edin.
Üzerini yağlı kağıtla kapatın.
Onun üstüne de alüminyum folyo kapatın.
Varsa güvecin kapağını da kapatın.
Ocak üzerinde 1 saat kadar pişirin.
Daha sonra önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişirin.