4 Ağustos 2013 Pazar

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi Kemikli Etli Kuru Fasulye Tarifi Oktay Usta

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi Kemikli Etli Kuru Fasulye Tarifi Oktay Usta, Etli Kuru Fasulye Pişirmek, etli kuru fasulye tarifi, kemikli etli kuru fasulye tarifi, etli kuru fasulye tarifi oktay usta, etli kuru fasulye yemek tarifi, dana etli kuru fasulye tarifi, etli kuru fasulye tarifi resimli, etli kuru fasulye tarifi düdüklüde, kuru fasulye nasıl yapılır düdüklüde

Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı kuru fasulye
  • Bir kilo kemikli kuzu eti (kuzu kol)
  • Dört tane orta boy kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 tane kurutulmuş acı sivribiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Kuru fasulyeleri yıkadıktan sonra akşamdan suya koyun.
Ertesi gün üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun.
Tencereyi ocağa koyup bir taşım kaynatın.
Altını kapatıp 6-7 saat bekletin.
Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
Ayrı bir tencereye 4 tane kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını koyun.
Etleri yıkayıp ilave edin.
Ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.
Daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin.
Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin.
Etler yumuşayana kadar pişirin.
Her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın.
Eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın.
Tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
Yemeğiniz servise hazır.