15 Ağustos 2013 Perşembe

En Güzel Turşu Nasıl Yapılır Çubuk Turşusu Tarifi

En Güzel Turşu Nasıl Yapılır, Çubuk Turşusu Tarifi, çubuk turşusu nasıl yapılır tarifi,  en güzel turşu nasıl yapılır, en iyi turşu nasıl yapılır, acı biber turşusu nasıl yapılır, En İyi Sonuç Alabileceğiniz Turşu Yapımı Püf  Noktaları , en güzel turşu tarifleri, konserve nasıl yapılır, turşu tarifleri, turşu suyu nasıl yapılır, turşu yapımı, lahana turşu nasıl yapılır, turşu nasıl yapılır oktay usta

En Güzel Turşu Nasıl Yapılır 
Çubuk Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler
  • 3,5-4 kilo turşuluk salatalık (kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli)
  • Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su
  • Kaya tuzu  
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 10-15 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sirke
  • Defne yaprağı yada dereotu
Yapılışı
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. 
İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın güzelce yıkayın.
Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin. 
Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur.
Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır. 
Hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur.
Bidonun ağzını sıkıca kapatın.
Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin.
Suyu azalacaktır, üzerine biraz daha su ilave edin.
Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta kadar bekletin.
Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin.
Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin. 

Çubuk Turşusu Suyu Hazırlamak
80 gram tuz 1 litre suda eşittir. Eğer bir litreden fazla salamura gerekli ise, suyun her litresi için 80 gram tuz hesaplanır.

Eğer tuz tartılamıyorsa, o zaman %8 tuzlu su, pratik olarak şöyle yapılabilir: 
Suyun her litresi için 5 yemek kaşığı silme tuz hesap edilir.
Eğer istenirse, turşuya, salamuranın %10’u oranında sirke ilave edebilirsiniz. Yani 5 litre su konulduysa yarım litre sirke ilave edilir.

1 litre suya 80 gram  tuz (yani 5 silme yemek kaşığı tuz)
5 litre suya 400 gram tuz ( yani 25 silme yemek kaşığı tuz)
1 litre suya 100 mililitere sirke
5 litre suya yarım litre sirke

Kaynak:cubuktursusu.blogcu.com