21 Ağustos 2013 Çarşamba

Aşure Malzemeleri Aşure Malzemeleri Nelerdir Aşurenin kaç Çeşit Malzemesi Vardır

Aşure Malzemeleri Aşure Malzemeleri Nelerdir Aşurenin kaç Çeşit Malzemesi Vardır, Aşure Malzemeleri ve Tarifleri, aşurenin malzemeleri nelerdir, aşure malzemeleri 41 çeşit, aşure malzemeleri kaç çeşit olmalı, aşurenin ve malzeme ve çeşitleri, aşure malzemeleri öğren, aşure malzemeleri ve yapımı, aşure malzemeleri nelerdir tarifi, aşure malzemeleri oktay usta.

Aşure Tarifi
Malzemeleri 
  • Yarım kilo buğday
  •  200 gram kuru fasulye
  • 200 gram nohut
  • 50 gram kuş üzümü 
  • 50 gram kuru kayısı
  • 50 gram incir  
  • 200 gram kuru ceviz
  • 200 gram fındık
  • 100 gram pilav fıstığı
  • 1 kilo toz şeker
  • 4 tane limon
  • Gül suyu
  • Tarçın
  • Nar taneleri
Yapılışı
Buğdayları yıkayın, tencereye koyun ve üzerine üç parmak aşacak şekilde su ekleyin
Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin.
Üzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin.
Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın.
Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın.
Bir süre sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın.
Üzüm, kaysı ve inciri  ilave edin.
Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin.
Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın.
Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz.
Soğumadan kaselere koyun.
Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını aşurelerin üzerine serpiştirebilirsiniz
Aşurenin üzerine tarçın ya da nar taneleri ekleyebilirsiniz.

Diğer aşure tarifleri için tıklayınız...