12 Temmuz 2013 Cuma

Tantuni Nasıl Yapılır Tarifi


Tantuni Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri
  • Yarım kilo dana kıyma
  •  Sıvı yağ
  •  Kırmızı toz biber
  •  Altı tane lavaş ekmeği
  •  Tuz
  •  Garnitür (ince ince kıyılmış maydanoz, küp küp doğranmış domates, piyazlık doğranmış soğan)
  •  Dört tane domates
  •  İki  soğan
  •  Yarım demet demet maydanoz
  •  Sumak
  •  Tuz
Yapılışı
Siniri ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın. 
Tencereye eti alıp biraz su ilave ederek haşlayın. 
Sacı ocağın üstünde kızdırıp çok az sıvı yağ ile yağlayın. 
Eti sacın kenarına koyun azar azar ortaya çekip kavurun. 
Üzerine çok az sıvı yağ gezdirin kırmızı toz biberi ve tuzu serpip karıştırın. 
Garnitür için maydanoz ince kıyın, domatesleri küp küp doğrayın. 
Soğanları piyazlık doğrayın. 
Soğana sumak katıp karıştırın. 
Lavaşları etin üzerinde ısıtın. 
Sonra eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. 
Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın. 
Acı, ekşi, biber turşusu ve limon dilimleriyle servis yapın.