21 Temmuz 2013 Pazar

Soğan Kebabı Tarifi Soğan Kebabı Nasıl Yapılır Soğan Kebabı Yapmanın Püf Noktası


Soğan Kebabı Yapmanın Püf Noktası
Kıyma yağlı olmalı, kuzu tercih edilmeli. Ağır gelirse dana-kuzu karışık yapabilirsiniz. Kıyma, bir defa çekilmiş olmalıdır. Kıyma bir defa çekilmiş olursa, köftenin dağılmaması için biraz daha fazla yoğurmak lazım. Pişirirken yüksek ısı tercih edilmeli. Kebap piştikten sonra servis yapana kadar üzerine bir tepsi kapatarak bekletirseniz soğanlar iyice yumuşar ve lokum gibi olur. 

Soğan Kebabı Tarifi
Malzemeler:
  • Bir kilo kıyma (kuzu-dana karışık, yağlı kıyma olursa daha lezzetli olur)
  • İki kilo küçük soğan (ceviz büyüklüğünde)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Bir su bardağı su
Yapılışı:
Kıyma, karabiber ve tuz ilavesiyle yoğrulur.
Soğanların en dış kabukları birer kat soyulur ve güzelce yıkanır (kabuklu pişmesi kebabın özelliği ). 
Soğanlar boyuna kesilir, ama dip kısmı tam kesilmez 
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır. 
Soğanın arasına koyulur. 
Tepsiye dizilir. 
Üzerine nar ekşisi, tuz, su ve zeytinyağı ile sos yapılarak gezdirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 220-240 derece arasında köfteler kızarıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.