11 Temmuz 2013 Perşembe

Sarma Börek Nasıl Yapılır Tarifi


Sarma Börek Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:
  • Üç tane yufka
  • Bir paket margarin
  • Yarım kilo peynir
  • Bir demet maydanoz
  • Bir tane yumurta sarısı
Yapılışı
Yufkaların aralarını eritilmiş margarinle yağlayıp üst üste koyun.
20 üçgen parçaya bölün. 
Peynire incecik kıyılmış maydanozla karıştırın. 
Üçgenlerin geniş kısımlarına maydanozlu peynir karışımından koyup, yanlarını kapatıp rulo şeklinde sarın. Börekleri buzdolabına koyup, iki gün bekletin. 
Pişirmeden önce börekleri derin bir tepsiye koyup, üzerini kapatacak kadar su ilave edin. 
Börekleri bu şekilde 2 saat bekletip suyunun süzülmesi için başka kaba alın. 
Peynirli börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 
Üzerine yumurta sarısı sürün. 
Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 
Sıcak servis yapın.