11 Temmuz 2013 Perşembe

Patatesli Kol Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Hazır Yufkadan


Patatesli Kol Böreği Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir kilo patates
  • Dört su bardağı kaşar
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir demet taze soğan sapı
  • Tuz karabiber
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Üç çorba kaşığı margarin
  • Bir kilo yufka
Yapılışı
Patatesleri güzelce yıkayıp haşlayın.
Rendelenmiş patates ve kaşar peyniri, maydanoz, dereotu, taze soğan, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Yoğurdu ekleyip tekrar karıştırın.
Harcı bir kenarda bekletin.
Yufkaları ortadan ikiye kesin.
Düz kenarı boyunca harçtan koyup yayın.
Yufkaları rulo şeklinde kendi etrafına sarın.
Diğer ruloları da aynı işlemi uygulayın.
Üzerine Yumurta sarısı ile 3 kaşık sıvı yağı çırpıp fırça yardımı ile sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Ilık halde servis yapın.