21 Temmuz 2013 Pazar

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi Pastırmalı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi Pastırmalı Kuru Fasulye Yapmanın Püf Noktaları


Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Malzemesi: 
  • Yarım kilo kuru fasulye
  • 200 gram pastırma
  • Üç çorba kaşığı tereyağ
  • İki orta boy soğan
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Bir dolmalık biber
  • İki orta boy domates
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Üç bardak et suyu
Yapılışı:
Fasulyeleri bir gece öncesinden, üzerini üç parmak aşacak biçimde, suya koyup ıslatın. 
Sabah fasulyelerin suyunu dökün. 
Fasulyeleri tencereye koyup, üzerini iki parmak aşacak kadar su ilave edin. 
Fasulyeleri orta ateşte yarım saat haşlayın. 
Suyunu döküp, fasulyeleri bir kevgire çıkartarak soğumaya bırakın. 
Soğanı piyaz şeklinde doğrayın. 
Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. 
Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmını çıkartıp attıktan sonra, ince şeritler halinde kesin. 
Fırınınızı orta hararette ısıtın. 
Orta boy bir tencereye tereyağı koyup orta ateşte eritin. 
Yağ erir erimez pastırmayı ilave edip yarım dakika sote edin. 
Birkaç çorba kaşığı su katıp bir dakika daha pişirin. 
Soğanı ilave edip 2 dakika, sık sık karıştırarak pişirin. 
Salçasını koyup 2 dakika karıştırarak kavurun. 
Biber ve domatesini katıp 2 dakika daha pişirin. 
Tuz ve et suyunu koyup bir taşım kaynatın. 
Fırını kısın. 
Tenceredeki malzemenin tümünü, borcama aktarın. 
Kabı firma sürüp, ağır ateşte, 1-1.5 saat pişirin. 
Sıcak olarak servis edin.