25 Temmuz 2013 Perşembe

Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır Tarifi

Nohutlu Pilav Nasıl YapılırTarifi,  nohutlu pirinç pilavı, nohutlu pilav yemekleri, nohutlu tavuklu pilav nasıl yapılır, nohutlu pilav yapılışı, lezzet nohutlu pilav, nohutlu pilav tarif, nohutlu bulgur pilavı nasıl yapılır, nohutlu pilav malzemeleri, pilav tarifleri, nohut yemekleri, pilavlar.

Nohutlu Pilav Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı baldo pirinç
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Üç su bardağı tavuk suyu, et suyu veya sade su (sıcak)
  • Bir çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış, yumuşayıncaya kadar haşlanmış)
  • Tuz
Yapılışı
Pirinci yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatın.
Suyunu süzün, bol suda berraklaşmcaya kadar yıkayın, süzülmeye bırakın.
Kalın tabanlı, geniş bir pilav tenceresinde tereyağını kızdırın.
İçine süzülmüş pirinçle birlikte bir tutam tuz atın.
Kısık ateşte, pirinç taneleri şeffaflaşıncaya kadar, tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.
Pirincin üzerine sıcak tavuk suyunu (et suyunu veya suyu) boca edin.
Tuzunu ayarlayın.
Haşlanmış nohutu katıp hafifçe karıştırın.
Orta harlı ateşte bir taşım kaynatın.
Hemen ateşin altını kısın.
Tencerenin kapağını kapatın.
Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ateşten alın.
Pirinç suyunu çektiğinde altı ince ince çıtırdamaya başlar; pilavın piştiğini bu sesten de anlayabilirsiniz. Kapağını hafif aralayarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın.  n.