15 Temmuz 2013 Pazartesi

Mantı Tarifleri Tatar Mantısı Tarifi Mantı Nasıl Yapılır Tarifi Mantı Malzemeleri



Tarifi Mantı Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri

Hamur için
  •  2,5 su bardağı un
  •  Bir çay kaşığı tuz
  •  4,5 su bardağı su
İç harcı için
  •  200 gram kıyma
  •  Bir çorba kaşığı maydanoz ince kıyılmış
  •  Bir tane soğan
  •  Tuz karabiber
  •  İki çorba kaşığı su
 Üzeri için
  •  İki diş sarımsak
  •  250 gram yoğurt
  •  Kuru nane
  •  İki çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Kıymayı, soğanı, karabiber, tuzu, suyunu katıp suyu çekene kadar karıştır maydanozu koy altını kapat.
Hamur yoğurma kabına unu tuzu karıştırıp su katarak yoğurun.
Nemli bez örtüp 15 dakika dinlendirin.
Hamuru dört eşit parçaya bölün yuvarlayıp nemli bez örtün.
Bir bezeyi alın un serperek 40 cm çapında açın.
3 mm kalınlığında olsun.
 6 cm kare boyutlarında kesin.
Harcı hamur parçalarının ortasına koy.
Muska şeklinde kenarları bastırarak kapat.
Bir tencereye tuzu ve suyu koyup kaynatın.
T tatar böreklerini hafif diri kalacak biçimde 10- 12 dakika haşlayın.
Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın.
Tatar böreklerini önceden ısıtılmış tabaklara aktarın.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
Bir tavada erittiğiniz tere yağına kuru naneyi karıştırın sıcakken yoğurdun üzerinde gezdirin.