11 Temmuz 2013 Perşembe

Haşhaşlı Açma Tarifi Haşhaşlı Açma Nasıl Yapılır Tarifi


Haşhaşlı Açma Tarifi  
Malzemeleri:

  •  2,5 su bardağı süt
  •  Bir su bardağı sıvı yağı
  •   İki yemek kaşığı şeker
  •  Bir tane yaş maya
  •  Bir tatlı kaşığı tuz
  •  Aldığı kadar un

İç malzeme

  •  Bir kase çekilmiş haşhaş
  •  Bir çay bardağı sıvı yağ
  •  Üzerine bir yumurta sarısı

 Yapılışı
Ilık sütü, sıvı yağı, şeker, yaş maya ve tuzu katın mayayı eritene kadar karıştırın. 
Unu azar azar katarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
30 dakika mayalanması için bekletin. 
Bir kasede haşhaşla sıvı yağı karıştırıp bekletin. 
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. 
Oklavayla yemek tabağı büyüklüğünde açın. 
Haşhaşlı sıvı yağdan sür rulo şeklinde sar uçlarını birleştir yağlanmış tepsiye sıralayın. 
Tüm bezeler bitince açmaları 30 dakika dinlendir yumurta sarısı sür. 
200 derecede pişirin.