21 Temmuz 2013 Pazar

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir


Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kuru fasulye
  • İki tane soğan
  • Üç tane domates
  • Altı tane yeşil biber
  • Bir çorba k. domates salçası
  • 100 gram pastırma
  • 2 çorba k. tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Su

Yapılışı
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinde ıslatıyoruz.
 Ertesi gün haşlıyoruz.
Döküm tencereye az sıvı yağ döküp yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
Ardından tere yağını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Pastırmayı doğruyoruz ve soğan kavrulduktan sonra tencereye koyuyoruz.
Biberleri doğrayıp tencereye alıyoruz.
Salçasını da koyup karıştırıyoruz.
Diğer tencerede haşlanan kuru fasulyeyi süzerek tencereye ilave ediyoruz.
Tuzunu ve suyunu koyuyoruz.
Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Ocakta bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyup pişirmeye devam ediyoruz.