21 Temmuz 2013 Pazar

Fırında Köfte Patates Fırında Köfte Patates Nasıl Yapılır Tarifi Püf Noktaları


Fırında Köfte Patates Tarifi
Malzemeler:
  • Yarım kilo kıyma (dana-kuzu karışık)
  • Bir tane irice  kuru soğan  
  • İki yemek kaşığı süt
  • İki diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir dilim bayat ekmek
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 4-5 tane patates
  • Domates
  • Yeşil biber
Sos İçin:
  • Bir çay bardağı sıcak su
  • Bir fincan zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Yapılışı
Kıyma, ve baharatlar karıştırma kabına alınır. 
Soğan ve sarımsak robottan geçirilir veya rendelenir. 
Maydanoz ince kıyılır. 
Ekmek ıslatılır, fazla suyu sıkılır ilave edilir. 
Bütün malzemeler iyice yoğrulur, üzerine bir kapak kapatılır. 
 Buzdolabında dinlendirilir. 
Köftemiz dolapta dinlenirken biz de sebzeleri hazırlayalım. 
Patatesler, soyulur halka halka veya yarım ay şeklinde doğranır, kararmaması için su dolu bir kaba konur. Domates ve biberler hazırlanır.
Köfteler şekillendirilir. 
Tepsiye bir köfte bir patates şeklinde dizilir. 
Üzerine domatesler dizilir. 
Bir kaseye domates salçası, zeytinyağı, tuz ve su koyulur. 
Karıştırılır ve tepsiye eşit şekilde gezdirilir. 
Önceden ısıtılmış fırında 220-230 derecede pişirilir.
Fırına koyduktan 20 dakika sonra çıkarılıp biberler dizilir. 
Tekrar fırına alınır, patatesler yumuşayıp köfteler kızarana kadar pişirilir.
Fırınınız çok kurutuyorsa sosa koyduğunuz su miktarını arttırabilirsiniz.