29 Temmuz 2013 Pazartesi

Evde Lor Peyniri Yapımı Tarifi Evde Lor Peyniri Yapımı Nasıl Yapılır Tarifi


Evde Lor Peyniri Yapımı Tarifi
Malzemeleri:
  • İki  kilo süt (pastörize olmasın)
  • 1-2 limon veya 1 çay bardağı sirke veya 1 çay bardağı yoğurt (sütün kesilmesini sağlamak için bu malzemelerden birini kullanabilirsiniz) .
Yapılışı:
Süt ocağa alınır. 
Kaynamaya başladığı anda limon suyu ilave edilir. 
Karıştırıp, kaynamaya bırakılır. 
Tuzlu tercih ediyorsanız, bu sırada tuzunu ekleyebilirsiniz. 
Kesilen süt kaynadıkça suyundan ayrılıp toplanır. 
6-7 dakika kısık ateşte kaynatılır, altı kapatılır, soğutulur. 
Temiz bir tülbent veya süzgeç yardımıyla süzülür. 
Tülbent kullanacaksanız, suyu süzülünce üzerinden sıkıştırarak bağlayıp ağırlık koyabilirsiniz. 
Yuvarlak şekil alacaktır. 
Tülbenti bir yere asarak çok iyi süzülmesini sağlayabilirsiniz. 
Ya da süzgece boşaltarak bir gece öylece süzülmeye bırakabilirsiniz.