23 Temmuz 2013 Salı

Demirhindi Şerbeti Tarifi Demirhindi Şerbeti Nasıl Yapılır Tarifi


Demirhindi Şerbeti Tarifi 
Malzemelri
  • 170 gram demirhindi
  • İki litre su
  • İki tane kuru karanfil
  • Bir tane çubuk tarçın
  • Bir su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Demirhindilerin kabuklarını ayıklayın. 
Ayıkladığınız demirhindileri tencereye alın. 
Üzerine iki litre suyu koyarak kapağını kapatın ve bir gece bekletin.
Sabaha yumuşayıp rengi değişen demirhindilerin üzerine kuru karanfil, çubuk tarçın ve bir su bardağı toz şekeri ekleyerek kaynatın.
Yaklaşık 1,5 saat orta kısık ateşte kaynattığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyup posası çöken şerbeti süzün ve buzdolabında soğutarak servis yapın.