30 Haziran 2013 Pazar

Yandaş Basın Diyarbakır Lice Katliamını Uyuşturucuya Bağladı

Yandaş Basın Diyarbakır Lice Katliamını Uyuşturucuya Bağladı 
Lice'de karakol yapımını protesto eden vatandaşların üzerine ateş açılmış, çok sayıda kişi yaralanırken, 18 yaşındaki Medeni Yıldırım öldürülmüştü.

Bir kişinin katledildiği  Lice olayların ardından, yandaş basın da boş durmayarak, yalan haberde sınır tanımadı.Yandaş basın gezi eylemlerini faiz lobisine bağlarken, Diyarbakır Lice katliamını da uyuşturucuya bağladı. 

TMSF'nin el koyarak başına eski AKP milletvekilini Mehmet Ocaktan'ın getirildiği Akşam gazetesi, "Olayların nedeni kalekol değil, uyuşturucu rantı/İşte Lice'nin esrarı" manşetiyle çıktı.

Diyarbakır Valililiği, yaptığı açılamada  yandaş basında yer alan "uyuşturucu" haberlerini destekleyerek, "Güvenlik güçlerince bölgede son dönemde gerçekleştirilen başarılı uyuşturucu operasyonlarını engellemek, huzur ve asayişin temini için bundan sonra bölgede yapılacak benzeri çalışmaların önüne geçebilmek için söz konusu saldırı eylemini planladığı, bahse konu uyuşturucu faaliyetlerinden büyük menfaatler sağlayan grupların, Çözüm Süreci'nin başlamasıyla elde ettikleri gelirlerin kaybedileceği korkusuyla süreci sabote etmek maksadıyla böyle bir girişimde bulundukları değerlendirilmektedir" açıklamasını yaptı.

İşte Diyarbakır Valiliği'nin yaptığı o açıklama: 
...Yapılan tüm uyarılara rağmen bahse konu grubun dağılmamaları üzerine gazlı müdahalede bulunmuş, grup içerisinde karakola doğru ateş edilmesi üzerine güvenlik güçlerince havaya uyarı ateşi açılarak grubun dağılmaları istemiş ancak, bahse konu grup dağılmamakta ısrar ederek karakolun içine girmeye çalışmıştır. Devam eden olaylar sırasında gösterici grup içerisinden kimliği tespit edilmeye çalışılan şahıslar tarafından Kayacık Jandarma Karakola ateş edilmiştir.
Yaşanan kaygı verici olaylar sonucu (1) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (9) vatandaşımızda çeşitli yerlerinden yaralanmış ve sevk edildikleri hastanelerde tedavi altına alınmıştır.
Bahse konu olayda halkı provoke ederek Kayacık Jandarma Karakoluna saldırılmasına neden olan, bu önceden organize edilmiş olayın faillerinin tespitine yönelik kolluk kuvvetlerimiz ile adli ve idari mercilerimiz tarafından çok yönlü takibat yapılmakta olup, 
Güvenlik güçlerince bölgede son dönemde gerçekleştirilen başarılı uyuşturucu operasyonlarını engellemek, huzur ve asayişin temini için bundan sonra bölgede yapılacak benzeri çalışmaların önüne geçebilmek için söz konusu saldırı eylemini planladığı, bahse konu uyuşturucu faaliyetlerinden büyük menfaatler sağlayan grupların, Çözüm Süreci'nin başlamasıyla elde ettikleri gelirlerin kaybedileceği korkusuyla süreci sabote etmek maksadıyla böyle bir girişimde bulundukları değerlendirilmektedir. 
Tüm halkımıza bu suç şebekelerine zehir tacirlerine fırsat vermemelerini bu oyuna gelmemelerini ülkemizde oluşan huzur ortamını bozmak isteyenlerin tahriklerine kapılmamalarını, sağduyulu hareket etmelerini temenni ediyorum. 
Ayrıca, yaşanan bu elim olay ile ilgili çok yönlü çalışmalarımız en ciddi kararlılıkla devam etmekte olup Çözüm Süreci'ni bozmak isteyen uyuşturucu baronlarının ve ona yardımcı olan terör örgütü mensuplarının faaliyetleri her yönüyle incelenmektedir. Kimse tahriklere kapılmasın.