23 Haziran 2013 Pazar

Taksim Gezi Parkı Direnişinde Katledilenleri Karanfillerle Anmak İsteyenlere Polisin Orantısız Müdahalesi

Taksim Gezi Parkı Direnişinde Katledilenleri Karanfillerle Ananlara Polisin Orantısız Müdahalesi
Taksim Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybedenleri karanfillerle anmak için Taksim Meydanı’nda toplanan halka, polis gaz ve tazyikli suyla saldırdı.

Taksim Gezi Parkı eylemelerinde hayatını kaybedenleri ellerinde karanfillerle anmak isteyenlere polisin sert müdahalesi yine gecikmedi. Meydan'da tazyikli su kullanan polis, ara sokakları gaz bombasına boğdu. Polisin ara sokaklardaki sert müdahalesi gözlerden kaçmadı.

Yapılan orantısız müdahaleyi savunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun açıklaması şöyle:
"Taksim Dayanışması, Taksim bölgesinde bir süredir sağlanan huzurlu ortamın yeniden bozulması için çağrı yapmış oluyor. Bunlar şehrin ve herkesin huzuruna da bozan hareketler oluyor. Grup, bir saat Taksim Meydanı'nı bloke etmiştir. Olayın karanfil bırakmanın ötesinde kamu düzenini bozacak noktaya gelmesi, Taksim'de akmakta olan rutin trafiğin bir saate yakın engellenmesi, toplu ulaşım, normal ulaşım, taksiler, dolmuşların erişiminin engellenmesi dolayısıyla bu şekilde uygun müdahale yapılmıştır. Taksim Dayanışması'nın yaptığı çağrılar demokratik hakların kullanılmasının ötesinde kamu düzenini, trafik akışını bozmuştur. Bunlar yasal olarak suçtur."