18 Mayıs 2013 Cumartesi

Esmerler Nasıl Makyaj Yapmalı Esmer Kadınlara Yakışan Makyaj Esmer Kadınlar İçin Makyaj Sırları


Esmer Kadınlar İçin Makyaj Sırları
Türkiye’de sıkça rastlanmakta. Saçları ve göz renkleri koyudur, ten renkleri ise buğdaydan bronza kadar değişiklik gösterir.. Bu nedenle her türlü rengi kullanamazlar.

Esmer kadınlar kızıl, kahve ve sarı rengi oldukça güzel taşır. Ancak bej, çikolata kahvesi gibi sıcak renklerde esmer kadınların güzelliğine güzellik katacaktır. Bu renkler cildi daha genç gösterecektir.

Esmer bir kadınsanız makyajın alt tabakası olan fondöten seçimi çok önemlidir. Cilt renginizi fondöten kullanarak değiştirmeyin. Cildinizle uyumlu renklerde bir fondöten seçin. Biraz daha bronz göstersin diye seçeceğiniz koyu renk fondöten sizi olduğunuzdan yaşlı gösterecektir. Göz çevrenize ise fondöten uygulamaktan kaçının. Bilinenin aksine fondöten kırışıklıkları kapatmaz aksine belirginleştirir.

Eğer ten renginiz hafif bronz ise kiremit, kayısı, şeftali ve mercan renkleri tam size göre olacaktır. Esmer kadınların sıklıkla yaptığı bir yanlışta pembe tonlarını kullanmak. Pembe tonlarından özellikle kaçının. Kesinlikle teninizde hoş durmayacaktır.

Allığınızı sürerken ağırlığını kontrol edin. Hafifçe uyguladıktan sonra az geldiğini düşünürseniz üzerinden bir kere daha geçin.

Açık renkler detayları ortaya çıkarır. Koyu renkler ise geri planda kalmasını sağlar.Mesela yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz elmacık kemiklerinizin altına uygulayacağınız allık yüzünüzü daha ince ve uzun gösterecektir.

Gözlerinizin rengi kahve ise günlük kullanımda en ideal renk sedefli kahve olacaktır. Bu renkle gözlerinizi öne çıkarabilirsiniz. Akşam saatlerinde ise altın ve bronz renkler dikkatleri, gözlerinize çekecektir.Üst ve alt kirpiklerinizin dibine ışıltılı eye-liner uygulayın. Gözlerinizi daha aydınlık gösterecektir.

Şeftali ve bej renkleri teninize uyum sağlayacağından dolayı doğal duracaktır.Şeftali tonlarında rujları kullanabilirsiniz.Ayrıca parlak ve açık renklerle ince olan dudakları daha kalın gösterebilirsiniz.farklikadin.com