26 Mart 2013 Salı

Polislere İkinci Şark Hizmeti Getirildi CHP TBMM'e Soru Önergesi Vedi

Polislere İkinci Şark Hizmeti Getirildi CHP TBMM'e Soru Önergesi Vedi
CHP, şark hizmetini yapmış polislere ikinci defa şark görevi getirilmesiyle ilgili TBMM'e soru önergesi verdi. Soru önergesi, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yanıtlanması istemiyle CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli tarafından verildi.

Bursa Milletvekili Kaleli, Polislere getirilen 2. şark hizmeti ile ilgili önergesinde İçişleri Bakanı Güler’e şu soruları yönetti:

  • Emniyet Genel Müdürlüğü’nce şark hizmetini yerine getirmiş olan polislere 2’nci kez şark görevi zorunluluğu getirilmesinin amacı nedir?
  • Halen zorunlu şark hizmetini yerine getirmeyen kaç emniyet görevlisi bulunmaktadır?
  • Emniyet Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan 2’nci şark hizmetinin kapsamı ve süresi ne olacaktır? Bu düzenleme bir defaya mı mahsustur yoksa her yıl uygulanacak mıdır?
  • Bu hizmet için görevlendirilecek polis sayısı ne kadardır? 2’nci kez şark görevini ifa edecek polisler hangi kriterlere göre belirlenecektir?
  • Zorunlu şark hizmetini yerine getirmeyen polisler dururken, bu görevi ifa eden polislere 2’nci kez şark hizmeti çıkarılması hak ve hukuka uygun mudur?
  • Şark hizmetini yerine getirip, yeni görev yerlerinde aile birliğini kuran, çocuklarının ilk, orta ve yüksek eğitimlerini buna göre belirleyen polislerin, 2’nci şark hizmetine görevlendirilmeleri halinde uğrayacakları mağduriyetin telafisi konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır? chp.org