13 Mart 2013 Çarşamba

Muhteşem Yüzyıl Davasında Takipsizlik Kararı

Muhteşem Yüzyıl Davasında Takipsizlik Kararı 
Muhteşem yüzyıl dizisinin yayından kaldırılması ve sorumluların cezalandırılması için, Ömer Faruk Bildirici isimli kişi suç duyurusunda bulunmuştu. 

Ömer Faruk Bildirici, yaptığı suç duyurusunda Muhteşem Yüzyıl dizisinin yayından kaldırılmasını, yönetmenleri Yağmur Taylan ve Durul Taylan ile oyuncular Halit Ergenç ve Meryem Uzerli’nin “kişinin hatırasına hakaret” suçlamasıyla yargılanarak cezalandırılmasını istemişti. Ancak mahkeme soruşturma hakkında takipsizlik kararı verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı'nın verdiği takipsizlik kararında, hakaret suçunun ancak hayatta bulunan kişilere karşı işlenebileceği vurgulandı. Kararda “kişinin hatırasına hakaret” suçlaması için şu ifadeler kullanıldı: “hakaret suçu ölmüş olan kişinin hatırasına karşı işlenmiş ise, ölenin ikinci dereceye kadar üstsoy ve altsoyu, eş ve kardeşleri tarafından şikayette bulunulabileceği, bu hali ile müştekilerin Kanuni Sultan Süleyman’ın hakaret suçu ile ilgili olarak şikayet hak ve yetkilerinin bulunmadığı..."