24 Mart 2013 Pazar

İsrail Türkiye'den Neden Özür Diledi Yoksa Neden Suriye Mi

İsrail Türkiye'den Neden Özür Diledi Yoksa Neden Suriye Mi
İsrail Başbakanı Netanyahu, israil'in Türkiye'den neden özür dilediğini sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında açıkladı. Netanyahu, Suriye krizine dikkat çekerek, "Suriye ile sınıra sahip olan Türkiye ve İsrail'in iletişim halinde olması önemli'' değerlendirmesini yaptı.

İsrail Suriye Politikaları İçin Türkiye'den Özür Diledi
Netanyahu, ''Değişen gerçekler, bölgedeki ülkelerle ilişkilerimizi yeniden ele almamızı gerektirdi. Suriye krizinin sürekli kötüleşmesi en önemli kaygımız. Bizim için en büyük tehlike Suriye'deki kimyasal silahların terörist grupların eline geçmesidir. Suriye ile sınıra sahip olan Türkiye ve İsrail'in iletişim halinde olması önemli'' değerlendirmesini yaptı.

Netanyahu Suriyedeki krizin giderek büyüdüğüne dikkat çekerek, "ABD başkanının ziyareti sona ererken aramızdaki krizi çözmek için Türkiye başbakanını aramaya karar verdim" diye konuştu.


Golan Tepeleri'nde bulunan grupların kendileri için büyük tehdit oluşturduğunu vurgulayan Netanyahu, sınır bölgesini yakından takip ettiklerini, tehlike anında her an vurmaya hazır olduklarının da altını çizdi.