30 Mart 2013 Cumartesi

Hamam Otu Yağı Tozu Zararları Ve Faydaları


Hamam Otu Yağı  Tozu Zararları Ve Faydaları
Hamam otu tozu ya da diğer adıyla yağı tüylerden kesin olarak  kurtulmak için kullanılmaktadır. Adının aksine ot değil arsenik ve kükürtten oluşan kimyasal bir karışımdır.

Hamam otunun diğer bir ismi zırnık tozudur. Son zamanlarda reklamlarında hamam otu tozu "hamam otu yağı" adıyla pazarlanmaktadır. Hamam otu yada yağı aktarlarda ve bitkisel ürün satan dükkanlarda bulunmaktadır.

Hamam Otu Tozu Nasıl Kullanılır
Hamam otu yağının klasik kulanımı şöyledir. Bir kap içine bir miktar hamam otu yağı koyulur, üzerine bir miktar su ilave edilerek cıvık bir kıvama getirilir.  

Hazırlanan karışım istenmeyen tüylerin olduğu bölgelere kollara, bacaklara, kol altına,,, vb bölgelere eldivenli elle sürülür. Yaklaşık olarak beş dakika bekletildikten sonra, vücuttan tamamen çıkacak şekilde bol suyla yıkanarak çıkartılır. Genital bölge gibi hassas ciltli bölgelerde üç dakika bekletilmesi yeterli olacaktır. Ciltte fazla bekletilmesi istenmeyen sonuçlara sebep olabilir. Gözlerden uzak tutulmalı, gözlere temas ettirilmemelidir. 
 
Hamam Otu Zararlı Mıdır
Hamam otu tozu yada yağı dikkatli kullanılmalıdır, vücutta fazla bekletilmemelidir. Kullanmadan önce uzmanlara danışmakta fayda vardır.