16 Mart 2013 Cumartesi

CHP Genel Başkanı Süriye'de Öldürülen Burak Yazıcı'nın Babası Hasan Yazıcıyı Aradı

CHP Genel Başkanı Süriye'de Öldürülen Burak Yazıcı'nın Babası Hasan Yazıcıyı Aradı
Suriyeli muhaliflerle birlikte Esad'dan yana hükümet güçleriyle savaşmak için Suriye'ye geçen Burak Yılmaz öldürüldü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Burak Yılmaz'ın babası Hasan Yılmaz'ı arayarak başsağlığı dileklerinde bulundu. Acılı baba Kılıçdaroğlu'ndan oğlunun cenazesinin bulunarak Türkiye'ye getirilmesi için yardım istedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu Suriye’de öldürülen acılı baba Hasan Yazıcı’yı aradı, acısını paylaştı, başsağlığı diledi. 

Rize Merkez Yiğitler Köyü’nde yaşayan minare ustası acılı baba Hasan Yazıcı CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, ”Oğlumun cenazesini istiyorum. Yardım edin” dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Suriyeli muhaliflerle birlikte, Suriye Devlet Başkanı Esad’dan yana hükümet güçleriyle savaşırken hayatını kaybeden Burak Yazıcı’nın babası Hasan Yazıcı’yı telefonla aradı.

Rize’nin Merkez Yiğitler Köyü’nde yaşayan minare ustası acılı baba Hasan Yazıcı ile eşi, 4 çocuk annesi Tülin Yazıcı’ya başsağlığı dileklerini ileten, evlatları Burak’a da rahmet dileyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu acılı Baba’dan bilgi aldı ve “Yapabileceğimiz bir şey var mı?” diye sordu.

Baba Hasan Yazıcı, oğlunun sınırdan nasıl geçtiğinin hesabının sorulması gerektiğini belirterek, “Nasıl pasaportsuz geçmiş? Nasıl sınırı aşmış? Kim izin vermiş? Kim göz yummuş? Oğlumu nasıl geçirmişler? Yüreğimiz yanıyor. Sınırlarımız iyi korunsun. Şimdi cenazesini istiyoruz. Sizden de yardım istiyoruz. Oğlumuzun cenazesini bize versinler” dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu da cenazenin teslimi için yapılması gereken her şeyin yapılacağını, atılması gereken adımların atılacağını ve CHP olarak üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu acılı babaya, oğlunun ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirttikten sonra Yazıcı ailesiyle, akrabalarına dostlarına, yakınlarına ve komşularına başsağlığı ile sabır diledi. Kaynak: chp.org.tr