18 Şubat 2013 Pazartesi

Sırrı Süreyya Önder Sinop’taki BDP Milletvekillerine Saldırı Organize Bir Operasyon

Sırrı Süreyya Önder Sinop’taki BDP Milletvekillerine Saldırı Organize Bir Operasyon
Barış ve Demokrasi Partisi Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Sinop’taki BDP Milletvekillerine yapılan saldırının organize bir operasyon olduğunu söyledi. 


Telefonla Nuçe TV'ye  bağlanarak Sinop’taki saldırıyla ilgili bilgi veren BDP milletvekili Süreyya Önder,    saldırının organize olduğunu, insanların komşu ilçelerden araçlarla taşındığını söyledi.
Önder, “Gladio iş başında”  dedi.


Saldırının günler öncesinden planlandığının söyleyen Önder şunları söyledi:
“Öğretmenevine girdiğimizde başlangıçta 15-20 kişilerdi. Polisin verdiği bilgiye göre 800 kişi olmuş bu kalabalık. Bir önemli ayrıntı komşu ilçelerden ücretsiz araçlarla insanlar taşınmış. Bunlar önce arabalarımızı parçaladılar eşyalarımızı yağmaladılar. Polis bunlarla gülerek şakalaşıyordu. Bunları fotoğrafladık elimizde fotoğraflar var. Bunlar taş atma şeklinde provokasyonlarına devam ettiler. Burası geniş bir bina kontrolü mümkün olmayan bir bina. Arka mutfak kapısından polisin 2 göstericiyi içeriye soktuğunu gördük. Onlar binaya bayrak asmak istiyorlardı. Bu operasyon organize bir operasyon. Böyle ajanslarda matbaalarda bastırılmış pankartlar hazırlamışlar. Bunun için 3-5 gün önceden bir hazırlık yapmaları gerekiyor. 4 ayrı metin ve üzerinde nefret söylemleri dolu bildiriler hazırlamışlardı. Bütün bu şartlar altında giderek çoğaldılar. Polisin bize ilk teklifi, biz bunları dağıtamayız zırhlı araçla sizi bu kalabalığın içinden çıkaralım oldu. Biz buraya arkadaşlarımızla geldiğimizi bütün bir kitle olarak çıkmak istediğimizi söyledik. Ve bir suçlu gibi zırhlı araca binmeyi reddettik. Polis 7 saat müdahale etmedi.”