27 Şubat 2013 Çarşamba

Karabüyü Ne Demek Karabüyü Nedir Karabüyü Nasıl Yapılır


Karabüyü Ne Demek 
Büyüler batıl inançlardır. Büyüler yüzyıllardır insanların inandığı boş inanç ve davranışlar bütünüdür. Karabüyü de bunlardan sadece birisidir.

Karabüyü; kötü ruhların doğaüstü güçlerin dostluğunu kazanarak, bunların gücünü zarar verilmek istenilen birine karşı kullanmayı amaçlayan büyüdür.

Kara büyünün amacı kötülük ve zarar vermektir. Kullanılan malzemeler idrar kurt kanı karga kurbağa timsah dişi mezar toprağı kara tüy yarasa gözü ve yarasa kanıdır. Kara büyü ya şeytanla ya da ölü ruhlarla bağlıdır. Özellikle orta çağda çok yaygın olan karar büyü hala büyük oranda tercih edilen bir büyü şeklidir.

Karabüyü Şu Konularda Yapılır
a) Ayırmaya yönelik büyü : Birbirlerini seven insanları ayırma,karı kocanın boşanmasını sağlama,yuvalar yıkma amaçlıdır.

b) Dil balğamaya yönelik uygulamalar: Yaptırılan şahsın yaptıranın karşısında konuşamaz hale gelmesi ve sözünden çıkmamasının teminine yöneliktir.

c) Erkeklik kudretinin bağlanması: Birbirlerini çekemeyen insanların,yeni evlenen çiftlerden intikam almaya yönelik faaliyetidir ki;bu gerdeğe giren erkegin kudretinin baglanması şeklinde olabileceği gibi,eşini aldatan erkeğin başka kadınlara karşı erkeklik kudretini bağlamaya yönelik de gerçekleşebilmektedir.

d) Uykunun bağlanması : buna dair bir büyü ile kişinin uyuyamaz hale gelmesi ve büyü bozulmadıkla gözüne uyku girmemesinin sağlanmasıdır.

e) Hastalandırma,sakat bırakma yada bir kişiyi öldürmeye yönelik yapılanlar.

f) İnsanların kalbine sıkıntı,gam ve keder vermek için yapılanlar.