1 Mayıs 2012 Salı

Halil Berktay Kimdir Halil Berktay Kim Halil Berktay Biyografisi Halil Berktay Özgeçmişi

Taraf Yazarı Halil Berktay, 1 Mayıs 1977 kontr-gerilla katliamını aklamak için  "77 1 Mayıs'ında ölenler sol içi çatışma kurbanı..." dedi.

Halil Berktay  Kimdir
  • 1947'de doğdu.
  • Ekonomi Lisansı ve Yüksek Lisansı, Yale Üniversitesi, sırasıyla 1968, 1968; Tarih Doktorası, Birmingham Üniversitesi, 1991.
  • Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, 1969-1971, 1977-1983; Orta Doğu Üniversitesi (ODTÜ), 1991-1993; Boğaziçi Üniversitesi, 1993-1998; Harvard Üniversitesi (ABD), 1997.
  • 20. yüzyıl Türk milliyetçiliği ve milliyetçi historiyografisi; Avrupa ortaçağ tarihi ve Osmanlı sosyal ve ekonomik tarihine ilişkin karşılaştırmalı perspektifler; Türk ulus-devletinin ve ulusal belleğinin inşası.
  • Halen Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde ögretim üyesi.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P Türkiye'nin Kredi Notu Görünümünü Pozitiften Durağana Düşürdü


S&P Türkiye'nin görünümünü düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin görünümünü "pozitif"ten "durağan"a düşürdü  

Bloomberg News'un ahberine göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P 500), Türkiye'nin kredi notu görünümünü, "daha düşük dış talep ve kötüleşen ticaret haddi" dolayısıyla, "pozitif"ten "durağan"a düşürdü.

Bu açıklama sonrası Türk Lirası son altı günde ilk kez düşerek dolar karşısında, TSİ 12:53'te 1.76 lira seviyesine indi. Tahvil ve bono piyasası ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası bugün tatil nedeniyle kapalı.

S&P, açıklamasında, "Azalan dış talep ve kötüleşen dış ticaret haddi - ihracat fiyatları ile ithalat fiyatlarını karşılaştıran oran-, bizim görüşümüze göre, ekonominin yeniden dengelenmesini daha zor hale getirdi ve yüksek dış borç ve dolaylı vergi gelirlerine dayanan devlet bütçesi dikkate alındığında, Türkiye'nin kredibilitesine yönelik riskleri artırdı" şeklinde görüş bildirdi. bloomberght.com

1 Mayıs'ta İnşallah Sosyalizm Gelecek Pankartı Açıldı

İnşallah Sosyalizm Gelecek
Kendilerine, Antikapitalist Müslüman Gençler diyen bir grup Fatih Camii'nde iş kazalarında ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı, Taksim Meydanı'na çıktı. Kendilerini ''Antikapitalist Müslüman Gençler'' olarak adlandıran grup, Fatih Camisi'nde hayatlarını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Devamı...

Oyuncular Sendikası 1 Mayıs Kutlamalarına Kitlesel Katıldı 2012

Oyuncular Sendikası 1 Mayıs Kutlamalarına Kitlesel Katıldı 2012
Oyuncular Sendikası bu yıl 1Mayıs kutlamalarına tiyatroların özelleştirilmesi gölgesinde kitlesel olarak Katıldı. Agos Gazetesi önünde Hrant Dink için sloganlar atan sinema ve tiyatro emekçileri yürüyüşlerine devam etti.

Oyuncular Sendikası Başkanı Mehmet Alabora "Tiyatrocularda işçidir. Tiyatrolar halkın ortak değerleridir" dedi.

Sol Açık Fenerbche Taraftar Grubu 1 Mayıs'ı Kutluyor 2012

Sol Açık Fenerbache Taraftar Grubu 1 Mayıs'ı Kutluyor 2012
Sol Açık Fenerbhce Taraftar Grubu 1 Mayıs'ı kutlamalarına katıldı. Agos gazetesi önünde sloganlar atan taraftar grubu küçük bir gösteri yaparak yürüyüşüne devam etti.  

Ankara'da Eğitim İş Sendikası Üyesi Öğretmenlere Polis Biber Gazı Sıktı

Ankara'da Eğitim İş Sendikası Üyesi Öğretmenlere Polis Biber Gazı Sıktı
Türkiye'nin çeşitli illerinden 1 Mayıs'ı kutlamak için Ankara'ya gelen Eğitim İş üyesi öğretmenlerin Sıhiye Meydanı'na girmesine izin vermedi.

Polis Eğitim İş üyelerine biber gazı sıkarak müdahale etti. Birleşik Kamu İş'e bağlı Eğitim İş üyesi öğretmenler oturma eylemi yaparak olayları protesto etti.

Geçen yıl 1 Mayıs kutlamalarında bazı sol gruplarla çatıştığını gerekçe gösteren Ankara Valiliği bu grubun Sıhiye meydanına yürümesine izin vermedi. 

1 Mayıs 2012 Tüm Dünyada Ve Türkiye'de Kutlanıyor

1 Mayıs 2012 Tüm Dünyada Ve Türkiye'de Kutlanıyor
1 Mayıs işçi ve emekçilerin birlik dayanışma mücadele günü tüm Dünya'da ve Türkiye'de alanlarda kutlanıyor.