1 Şubat 2012 Çarşamba

İlyas Salman'a Araba Çarptı

Kaza geçiren İlyas Salman taburcu edildi
Ünlü sinema sanatçısı İlyas Salman, Bostancı'da aracının kaza yapması üzerine gittiği oto sanayisinde, kayan bir aracın çarpması sonucu hastanelik oldu. Salman, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Yaralı olarak hastaneye kaldırılan ünlü oyuncu Salman'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

www.focushaber.com'un haberine göre, İlyas Salman, Bostancı'da karıştığı maddi hasarlı trafik kazası sonucu aracındaki hasarı tamir ettirmek için gittiği Bostancı Oto Sanayi Sitesi'nde bir aracın kendisine çarpması üzerine yaralandı.

Salman hemen yakındaki Fatih Sultan Mehmet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Burada ilk tedavisi yapılan Salman'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken, çarpma sonucu vücudunda kırık olup olmadığının belirlenmesi için ortapedi servisinde tedavi altında alındı.

Salman'ın, vücudunda ezilme olduğu, filmlerinin çekilmesinin ardından, yaklaşık 5 saat müşahede altında tutulduğu hastaneden taburcu edildiği öğrenildi. 

Şehzade Mustafa İle Kanuni Sultan Süleyman Arasındaki Konuşma

Şehzade Mustafa İle Kanuni Sultan Süleyman Arasındaki Konuşma
Şehzade Mustafa’nın Sancakbeyi olduğu Amasya’da halk arasında çok sevilmesinden en çok rahatsızlık duyan Hürrem Sultan’dı. Onun padişah olmasıyla kendi çocuklarına taht yolunun kapanacağını biliyordu. Padişah, Hürrem’in Şehzade Mustafa aleyhine konuşmalarından etkileniyordu. Hürrem Sultan, kızı Mihrişah, damadı Rüstem Paşa üçlüsünün gücü şehzadenin sonunu hazırladı. Rüstem Paşa, Şehzade Mustafa’nın etrafındakilerin telkinleriyle isyan hazırlığında olduğunu yazdı ve mektubu İstanbul’a yolladı. Mektubu okuyan Kanuni, bunların iftira olduğu cevabını yazdı. Ancak İran seferine katılan Şehzade Mustafa, babasının elini öpmeye çadına girdiğinde, babası yerine 7 dilsizle karşılaştı. Hırvat asıllı bir yeniçeri ve dilsizler şehzadeyi yıkamadı, pehlivan Mahmut Ağa yardıma çağrıldı. Baltanın sapı ile önce yere yıkıldı, ardından boğularak öldürüldü. Osmanlı dönemi şehzadeleri içinde tahsil ve terbiyesi üst seviyede olan, halk tarafından çok sevilmesine rağmen babası tarafından genç yaşta hayatına son verilen tek şehzadedir.


Şehzade Mustafa Boğularak Nasıl Öldürüldü

Pargalı İbrahim'in İkiz Çocukları Oldu

Pargalı İbrahim'in İkiz Çocukları Oldu 
Osmanlı Devleti’nde I. Selim’in kızı olan Hatice Sultan’ın Pargalı İbrahim Paşa ile olan evliliğinden biri erkek, ikisi kız 3 çocukları oluyor. İlk çocukları erkek ve 1525 doğumlu.. Adı Mehmet Şah.. Kızları ise Fülane sultan ve Hanım sultan..

Matrakçı Nedir Matrakçı Ne Demek Matrakçının Anlamı


Matrakçı Nedir 
  • Osmanlı ordusunda acemilere matrakla savaşmayı öğreten usta.
  • Türklerde matrak adı verilen, üzeri deri kaplı, başı yuvarlakça değnek biçiminde bir spor aracı ile oynanan cirit oyununa benzer bir spor kolunun ustası.

Toplu İş İlişkileri Kanunu Taslağı Meclise Gönderilen


Toplu İş İlişkileri Kanunu Taslağı Meclise Gönderilen TIKLAYINIZ