24 Aralık 2012 Pazartesi

Sabahattin Zaim Üniversitesi ODTÜ'yü Kınadı

Sabahattin Zaim Üniversitesi ODTÜ'yü Kınadı
18 Aralık 2012 tarihinde, Göktürk-2 Uydusu'nun Çin'deki Jiuquan Hava Üssü'nden fırlatılması törenine katılmak için ODTÜ''ye gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı, protesto eden öğrencilere ve öğretim görevlilerine polis sert müdahalede bulunmuştu.

Polisin yüzlerce gaz bombası kullandığı olaylarda, çok sayıda ODTÜ'lü öğrenci yaralanırken, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Barış Barışık'ta başından ağır yaralanarak beyin kanaması geçirmişti. 

Öğrencilerine sahip çıkan ODTÜ yönetimi, polisin sert müdahalesini kınayan bir açıklama yapmıştı.

ODTÜ'yü Kınayan Üniversiteler
Olayların yankıları devam ederken bazı üniversiteler ortak kınama bildirisi yayınlayarak, meydana gelen olayların sorumlusu olarak  ODTÜ yönetimi ve öğrencilerini gösterdi.

İşte o üniversiteler;
İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Sabahattin Zaim Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Bezmialem Vakıf üniversitesi.

Sabahattin Zaim Üniversitesi'de Bir Açıklama Yaparak  ODTÜ'yü Kınadı
İşte o açıklama:
"Uzay ve uydu sistemlerine yönelik teknoloji, uzman insan gücü ve alt yapı geliştirilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının gözlem ve araştırma ihtiyaçlarının milli imkan ve kabiliyetlerle karşılanması ihtiyacını karşılamak amacı ile üretilen Türkiye’nin ilk milli keşif uydusu Göktürk-2 ve TÜBİTAK UZAY mühendisleri tarafından geliştirilen Milli Uçuş Bilgisayarı BİLGE, ülkemizin çağdaş medeniyeti yakalamasında önemli bir adım oluşturmaktadır. Böyle önemli projeleri destekleyen hükümet ve araştırma kurumlarına teşekkür ederiz. Göktürk-2’nin uzaya fırlatılması törenine, tüm öğrenci ve öğretim elemanlarının da coşkuyla katılmaları beklenirken, bilime ve gelişmeye karşı yapılan bu anlamsız protesto girişimlerini kınıyor ve kamuoyuna ilan ediyoruz."