2 Aralık 2012 Pazar

Firuze Hatun Casus Mu Osmanlı Sarayına Neden Geldi

Firuze Hatun Casus Mu Osmanlı Sarayına Neden Geldi 
Firuzenin boynundaki dövmenin Acem diyarı Safevi hanedanı simgesi olduğunun ortaya çıkmasından sonra,  casus olup olmadığı konuşuluyor.  

Hürrem Sultan, "O bir casus, aramıza sinsice girmiş bir hain, beni bertaraf etmek uğruna hanedanın istikbalini tehlikeye attınız" diyor. 

Hatice Sultan ise Firuze'nin ajan olduğunu düşünerek pişmanlığını İbrahim Paşaya, "Ne yaptım ben İbrahim?" diyerek dile getiriyor.  

Hürrem, Kanuni'nin ayaklarına kapanarak yalvaran Firuze'ye "Artık olman gereken yerdesin, ayaklarımın dibinde." diyor.  Kanuni Sultan Süleyman ise Firuze Hatun'a, "Bu son görüşmemiz. Seni bir daha görmeyeceğim."diyor

Firuze Hatun'un Safevi Hanedanı'nın bir mensubu olduğunun anlaşılmasından sonra, herkes onun ajan olup olmadığını tartışıyor. Hürrrem Sultan ise onu geldiği Acem diyarına geri göndermek için Rüstem Paşa'yla planlar yapıyor. Rüstem Paşa, acem diyarına haber salmaları halinde onu götürecek birilerinin mutlaka çıkacağını söylüyor.

Zindana atılan Firuze Hatun, İbrahim Paşayla görüşüyor, gerçekleri sadece Kanuni Sultan Süleyman'a anlatacağını söylüyor....devam