31 Ekim 2012 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a Çift Başlılık Yanıtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a Çift Başlılık Yanıtı
Ankara'nın gündeminde 'barikat' var. 29 Ekim yürüyüşünün barikatları kam kaldırdı? Başbakan'ın ardından Gül'den de açıklama geldi. 

ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bosna-Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko'yu kabulünden önce Çankaya Köşkü'nde basın mensuplarının sorusunu yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik, bundan sonra da çift başlı bir yönetimle bu ülke bir yere varmaz'' sözlerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Gül, yanlış anlamalara gerek olmadığını, herkesin gayet dikkatli bir şekilde ne konuşulduğuna bakması gerektiğini söyledi.

'HERKESİ GÖREVİ BELLİ'
Gül, şöyle konuştu: ''Önce tabii Cumhurbaşkanı olarak Cumhuriyet Bayramı'nın bütün ülkede nezih bir şekilde kutlanmasıyla ilgili yetkililerin dikkatini çekmemden daha doğal bir şey olmaz. Ayrıca çift başlılık gibi bir şey de olmaz. Memleket idaresinde, ülke idaresinde çift başlılık doğru da değildir. Böyle bir şey zaten söz konusu da değildir. Anayasamız, mevcut kanunlarımız hepimizin yetki ve görevlerini, sorumluluklarını zaten açıkça belirtmiştir. Bu bakımdan hepimizin yanlış anlamalara fırsat vermemesi gerektiği kanaatindeyim

SEVER'DEN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara Valisi Alaadin Yüksel'e talimat verip vermediğine yönelik polemikle ilgili Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'den de şu açıklama geldi: “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın Vali ile görüşüp toleranslı davranılması istediğini aktardım. Ancak barikatların kaldırılması talimatı verdi demedim.”

TALİMATI KİM VERDİ?
Talimatı kendisinin vermediğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanının böyle bir talimat vereceğine inanmıyorum çünkü bugüne kadar ülkeyi çift başlı bir yönetimle getirmedik” demişti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de "Cumhurbaşkanı’ndan da Başbakan’dan da böyle bir talimat benim bilgim içinde gelmedi. Barikatlar oradaki kargaşa sırasında açıldı" şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: yurtgazetesi.com.tr