30 Ekim 2012 Salı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Açlık Grevi Yapanlara Aç Kalan Falan Yok Yiyip İçiyorlar Dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Açlık Grevi Yapanlara Aç Kalan Falan Yok Yiyip  İçiyorlar Dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Bayramı için verilen resepsiyonda açlık grevindekiler için “yiyorlar, aç falan yok” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın sözleri 1996’daki açlık grevi için dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan’ın sözlerini hatırlattı. Erdoğan Sivas katliamı katillerinin serbest kalmasıyla ilgili hayırlı olsun demiş, faşist katiller ve Hizbullahçı katiller de AKP’nin yargı paketleriyle serbest kalmıştı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda açlık grevindeki mahpuslar için “Aç kalan falan yok, İçişleri Bakanı gitti. Az ya da çok bir şeyler yiyip içiyor” dedi. Başbakan bu sözleri sarf ettiği sırada Rize Kalkandere hapishanesinde açlık grevinde olan bir mahpus yoğun bakıma kaldırıldı.

Erdoğan’ın sözleri Şevket Kazan’ı hatırlattı
Erdoğan gibi Şevket Kazan da açlık grevinde olan mahpuslar için benzer ifadeyi kullanmıştı. Dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan, “Gizli gizli yiyorlar, numara yapıyorlar” demişti. 1996’daki ölüm orucunda 12 devrimci mahpus hayatını kaybetmişti. Kazan’dan önceki Adalet Bakanı Mehmet Ağar’dı. Ağar 6 Mayıs 1996’da yayımladığı genelge, mahpusların hücre tipi hapishanelere naklini öngörüyordu. Hücre tipi hapishanelere karşı 26 Mayıs 1996'da 43 hapishanede 2 bin 174 mahpus açlık grevine başladı. Genelge geri çekilmeyince eylem ölüm orucuna dönüştürüldü. Ağar’dan sonra Adalet Bakanı olan Şevket Kazan, Ağar’ın uygulamalarını devam ettirdi ve ölüm orucu sonucunda 12 devrimci mahpus yaşamını yitirdi.

Sivas katliamı failler için ‘hayırlı olsun’ demişti
Erdoğan, 13 Mart 2012 tarihinde Sivas Katliamı sanıklarının zamanaşımı kararıyla serbest kalmaları hakkında da “Hayırlı olsun” demişti. 13 Mart günü gerçekleştirilen AKP Grup toplantısında konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: ''Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Zaten onlar da söylüyorlar... Yıllar yılı içerde olan vatandaş, içlerinde kaçak olanlar vardı. Bilemiyorum tabii onlar da var...'' Erdoğan daha sonra yaptığı bir açıklamada da “Sivas'a gidişimizde 18-19 yaşındaki kızlar yanımıza gelip babalarının haksız yere idama mahkum olduğuyla ilgili ağlıyor” demişti.

AKP hükümeti döneminde getirilen yargı paketleri sayesinde, insanları işkence yaparak katleden Hizbullahçılar, 7 TİP’li gencin ve Kemal Türkler’in katilleri serbest bırakıldı.

Sendika.Org