9 Eylül 2012 Pazar

CHP Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş Bu Mühimmatın Güney Sınırlarına Mı Sevk Ediliyordu

CHP Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş Bu Mühimmatın Güney Sınırlarına Mı Sevk Ediliyordu 
Afyonkarahisar'da mühimmat deposunun patlaması sonucu  25 asker hayatını kaybetmişti. Patlamayla ilgili    olarak CHP Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş, Meclis'e soru önergesi verdi. Topbaş Afyon'dan bölgeden sık sık cephane sevkiyatı yapıldığı duyumları alındıklarını belirterek, “Bu cephanenin nereye gönderildiği hemen açıklanmalı” dedi.

CHP’li Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş'ın  Başbakan’a Sorduğu Sorlar:

-Yetkililerin bildirdiklerine göre patlayan el bombaları Susurluk’taki kapatılan bir depodan Afyonkarahisar’daki depoya nakil edilmiştir. Nakledilen bombaların cins, tip, menşei ve üretim yıllarının belirtilerek neden Afyonkarahisar’a nakledildiklerinin açıklanmasını bekliyoruz?

‘Bu mühimmatın güney sınırlarımıza sevk edileceği doğru mu?’
-Boş alanı son derece az olan bir mühimmat deposunda 30 civarında er (çoğunluğu kısa dönem asker) ve erbaş ile sayım yapılması doğru mu? Türkiye’nin en önemli mühimmat depolarından biri olan Afyonkarahisar’daki bu depo Ataköy, Kışlacık Köyleri ve Merkez Kanlıca Mahallesi’nin yerleşim alanları içerisindedir. Türkiye’de yerleşimlerin içinde kaç mühimmat deposu bulunmaktadır?

-NATO standartlarına göre yerleşim yerlerine mühimmat deposu konuşlandırılması mümkün mü?

-Bu mühimmat deposu geceleri elektrikli araçlarla aydınlatılmakta mı?

-Elektrikle aydınlatılmadığı halde gece saat 21.15 gibi bir saatte cephane sayımı yapılması doğru mu?

-Gece sayımın olağandışı olduğu işin uzmanları tarafından belirtilmektedir. Bu mühimmatın alelacele Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’na nakledilip buradan güney sınırlarımıza sevk edileceği doğru mudur?