3 Eylül 2012 Pazartesi

Balçiçek İlter Ahmet Şık'ı Canlı Yayına Davet Etti HaberTürk Yönetimi Son Anda Vazgeçti

Balçiçek İlter Ahmet Şık'ı Canlı Yayına Davet Etti HaberTürk Yönetimi Son Anda Vazgeçti
Balçiçek İlter’in HaberTurk'te yayınlanan 'Söz Sizde' canlı yayın programına davet edilen Ahmet Şık, yayının banttan yapılması önerisini reddederek programa çıkmaktan vazgeçti. Ahmet Şık'ı canlı yayına çıkarmaktan çekinen kanal yönetimi yerine Egemen Bağış'ı davet etti.

Ekranlar Ahmet Şık’a Kapalı
HaberTurk TV’de yayınlanan ‘Söz Sende’ programının bugünkü konuğu gazeteci Ahmet Şık olacaktı; ancak kanal yönetimi canlı yayına izin vermeyerek basın özgürlüğüne yeni bir leke düşürdü. toplumsolhaber özel…

Odatv davasında tutuklu olarak yargılanan ve bir sure önce tahliye olan gazeteci Ahmet Şık’ı ekranlarda görmeyi bekleyen izleyicilerin hevesi kursağında kaldı. Balçiçek İlter’in hazırlayıp sunduğu ‘Söz Sende’ programına davet edilen Ahmet Şık, basın özgürlüğü adına hiç de şık olmayan bir davranışla devre dışı bırakıldı. Yerine AB Bakanı Egemen Bağış konuk edilecek.

Şık’ın konukluğu daha önce bildirilen program akışı içerisinde yer almıştı. Sözgelimi bu sabah gazetelerini açan Birgün okurları, program bilgisiyle birlikte şu yorumu okudular: “Balçiçek İlter, sezonun ilk ‘Söz Sende’sinde sözü çok konuşulan ama bugüne dek hiç konuşmayan bir isme; gazeteci Ahmet Şık’a veriyor. Ahmet Şık, tahliye olduktan sonra ilk kez suskunluğunu bozacak”.

toplumsol’un çeşitli kaynaklardan edindiği bilgiye gore, Balçiçek İlter’in daveti üzerine programa katılmayı kabul eden Ahmet Şık, kanal yetkilileri tarafından “sakıncalı” bulundu ve kendisine yapılan canlı yayın önerisi, “banttan yayın”a çevrildi. Şık, bu öneriyi reddetti.

Ahmet Şık’ın Silivri Cezaevi’nde kaleme aldığı ve dava sürecini anlattığı Pusu adlı kitabı, haftalardır en çok satanlar listesinin ön sıralarında yer alıyor. Pusu’da cemaatin polis teşkilatı içerisinde örgütlendiğini kanıtlayan belgelere de yer veriliyor. (toplumsolhaber)