30 Eylül 2012 Pazar

AKP Kongresini 6 Gazete İzleyemeyecek Cumhuriyet Aydınlık Sözcü Evrensel Birgün Ö. Gündem Yeniçağ Gazeteleri AKP Kongresine Alınmayacak


AKP Kongresini  6 Gazete İzleyemeyecek
30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AKP 4. Genel Kurulunu izlemesi için 6 Gazete ve 2 tv kanalına izin verilmedi. 

AKP kongresine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Evrensel, Birgün, Ö. Gündem Yeniçağ gazeteleri alınmadı.  

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu; Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Evrensel, Birgün ve Yeniçağ gazetelerinin AKP'nin 4. Kongresi'ni izlemelerine yasak getirilmesinin demokrasi ve ifade özgürlüğüyle bağdaşmadığı açıklamasını yaptı.

TGC Yönetim Kurulu'nun Açıklaması Şöyle:  
"Bu gazetelerde görev yapan gazetecilere AKP genel kurulunu izlemek için giriş kartı verilmemesi ayrımcılıktır. Söylemde çok sesliliği dillendirenlerin, uygulamada tek seslilikten yana olduğunu göstermektedir. Akreditasyon konusu Türkiye'de yıllardır bir sorun olarak gündemdedir. Sorunun çözümünü beklerken yeniden keyfi değerlendirmelerle iptaller yaşanmaktadır. İktidar, yayın politikasından hoşlanmadığı gazetelerin çalışanlarının mesleklerini yapmalarını engellemektedir. Halkın bilgilenme hakkını da yok saymaktadır. TGC olarak bu yanlıştan artık dönülmesinin bekliyoruz."