25 Ağustos 2012 Cumartesi

Suriyeli Mülteciler Hataylı Alevileri Tehdit Ediyor

Suriyeli Mülteciler Hataylı Alevileri Tehdit Ediyor
Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Ali Solak'ın haberine göre Suriyeli mülteciler Hataylı vatandaşları ”Sıra size de gelecek, sonunuz Suriye’deki Aleviler gibi olacak” şeklide tehdit ediyor. 

Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Ali Solak. Solak’ın izlenimlerine göre Kavakçılar Çarşısı’nda pompalı tüfek satışı yapan bir esnaf, son aylarda av tüfeği satışında yüzde 10’luk bir artış olduğunu belirtti. Adlarının açıklanmasını istemeyen diğer esnaflar ise mülteci sayısının artmasıyla birlikte kentte huzurun kalmadığını ifade etti.

”Sıra size de gelecek, sonunuz Suriye’deki Aleviler gibi olacak”
Hataylı bir esnaf yaşadıklarını şöyle anlatıyor, ”Geçenlerde sakallı bir Suriyeli, çocuğuna gofret alırken esnafa ‘Sen Alevi misin?’ diye sordu. Esnafın ‘Evet Aleviyim, bir sorun mu var?’ demesi üzerine ‘Sorun ortada. Sonunuz Suriye’deki Aleviler gibi olacak. Sıra size de gelecek’ dedi. Mülteciye, esnaf ve çevredeki yurttaşlar tepki gösterdi. İster istemez yumruklar konuştu. Hatay’da asla yaşamadığımız şeyler bunlar. Güvenlik güçlerinin anında müdahalesi ile olayın büyümesi engellendi. Hastanelerde de her gün benzer sıkıntılar yaşanıyor”.