27 Ağustos 2012 Pazartesi

Milli Gazete'den Nurettin Yılmaz Kadınlar Okuma Havasına Kapılmış Kadınlık Görevini Yapmıyor

Milli Gazete'den Nurettin Yılmaz Kadınlar Okuma Havasına Kapılmış Kadınlık Görevini Yapmıyor  
İran’da kadınlara yönelik yeni bir yasak daha getirildi. Bundan böyle kadınlar 36 üniversitenin 77 bölümünde eğitim alamayacaklar. Ülkemizde de buna benzer talepler her geçen gün artıyor.

Bu kararın tartışıldığı günlerde Milli Gazete’de kadınlara yönelik ibretlik bir yazı yayınlandı. Nurettin Yılmaz'ın yazdığı yazıda kadınların üniversitede okumasının zararları uzun uzun anlatılıyor. 

Milli Gazete yazarı Nurettin Yılmaz'a göre okumuş kadın kadınlık görevini yapmıyormuş, kadının asli görevi çocuk doğurmak ve eşini memnun etmekmiş.     

Yılmaz, “Kadını, doğurmaktan ve eşini başkalarına bakmaktan alıkoyacak asıl görevden alıkoyan hiçbir şeyin değeri yoktur!” diyerek kendince kadınlara biçtiği görevi dillendiriyor. 

İşte o yazıdan bazı bölümler:

Kadınlar Okuma Havasına Kapılmışlar 

“(…) Genç kızlarımız, gerekli gereksiz bir okuma havasına kapılmış gitmişlerdir. Neredeyse genç bir kızın üniversite okuması, onun hayat şartlarından biri gibi algılanacaktır. Bu üniversitelerde okuyan kızlarımızın, ahlâk ve din açısından verdikleri tavizleri bir anlığına yok sayalım. Kendisini çok iyi korumuştur, melekler onu himaye etmiştir diyelim. Yıllarca emek verildikten sonra elde edilmiş diplomalar ne yapılacaktır, cevaplanması gereken soru budur. Büyük bir oranda bu diplomalı kızlar, akşam evlerine yatmaya gelen iş güç sahibi hanımlar olarak hayatlarını sürdüreceklerdir. Önümüzdeki hayat tarzının böyle olması artık kaçınılmazdır. Meseleye kızların okuması ve okumaması açısından bakmamız yeterli değildir. Diyelim ki, kızlarımız için mükemmel bir koruma alanı oluşturuldu ve Şeriat'ımız açısından sakıncasız ortamlar oluşturuldu, kızlarımız da oralarda şu veya bu branşta eğitim gördüler. Neticede bir, okumuş kızlar nesli yetişti. Bu kızlarımızın karşılaşacağı sorunlar neden düşünülmüyor (…)”

Okumuş Kadın Kadın Olmayı Beceremiyor 

“(…) Kızlarımızın ilim merakının iki türlü faturası olacaktır. Birincisi, kızların kendilerinin ödeyeceği faturadır. Bu din ahkâmından verilen tavizler şeklinde gerçekleşecektir. İkinci fatura da mü'min toplumun ödeyeceği faturadır. Bu fatura, evinde anne olacak, eş olacak kadın bulma zorluğu şeklinde önümüze çıkacaktır. Okumuş, diplomalı ama kadın olmayı beceremeyen kaprisli, kompleksli kadınlardan oluşan bir aile dünyamız olacaktır yakın zamanda. Çok şey bilen, bildikleri arasında eşlik olmayan, eşini dışarıdaki dünyaya iten kadın tipleridir bunlar.(…)”

Kadınların Asıl Görevi Çocuk Doğurmak Kocayı Memnun Etmek 
 “Kadını, doğurmaktan ve eşini başkalarına bakmaktan alıkoyacak asıl görevden alıkoyan hiçbir şeyin değeri yoktur!”

“(…) Müslüman kadının, erkeklerle bir arada olmaması, kadınlığını hakkıyla icra etmesi, annelik misyonunun altında ezilmemesi ise Allah'ın emridir. Bu emre FARZ dendiğini biliyoruz. Bir mubahla bir farzın karşı karşıya getirilmesi durumunda farzın önünde mubahın olmayacağını yani mubaha dayanarak farzı yok sayamayacağımızı anlamamız gerekmektedir. Meselenin can alıcı noktası budur. Kadını, doğurmaktan ve eşini başkalarına bakmaktan alıkoyacak asıl görevden alıkoyan hiçbir şeyin değeri yoktur! (…)”