16 Ağustos 2012 Perşembe

Bir İslamcı Ne Zaman Zalim Olur

Bir islamcı ne zaman zalim olur?
Sivas'ta insanları yakarken "zalim" değiller miydi?
Geçen perşembe günü Fatih'te Roboski eylemi düzenleyen Mazlum-Der'e islamcı bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Hüda Kaya, "islamcılar ne zaman zalim oldu" diye sorarken, "mütedeyyin" Mazlum-Der dinci şiddetle tanıştı.

Bir hafta önce İstanbul Fatih’teki Fatih Cami avlusunda buluşarak, "Uludere katliamında adalet" başlığıyla iftar yemeği verme hazırlığı yapan Mazlum-Der üyelerine ellerinde sopa ve satır bulunan kişiler tarafından saldırı gerçekleştirilmişti. Dün Radikal’de saldırıya maruz kalan Mazlum-Der üyelerinden Hüda Kaya’nın röportajı yer aldı. Ezgi Başaran’a konuşan Hüda Kaya, kendilerine saldıranların islamcıların olmasına şaşırdığını ve ilk defa “Allah’ım bizi dindar zalimlere karşı koru” duasını ettiğini söyledi.

28 Şubat ve öncesinde türbana özgürlük hareketi içerisinde yer alan ve zamanında idamla yargılanan Hüda Kaya, eylemde kendilerine saldıran kişilerin islamcı olmasını açıkça yadırgamış. İslamcı şiddetin varlığına şaşıran Hüda Kaya, yıllarca bu memlekette din adına neler yapıldığından habersiz görünüyor.

Türkiye’de en son Malatya'da vuku bulan olay hâlâ sıcaklığını koruyor. Hüda Kaya, Maraş, Çorum ve Sivas gibi katliamların yaşandığı ülkemizde ilk defa “dindar zalimlerin şerrinden” korunmak için dua ettiğini söylüyor.

Peki, bir islamcı ancak din kardeşlerine saldırdığında mı zalim olur?
Kaya'nın Ezgi Başaran'a söyledikleri "Bir islamcı, Ramazan ayında sokak ortasında sigara içen bir kadına saldırdığında zalim değil midir? Bir insanı yakarken zalim değil midir? Yoksa dinci şiddet ancak bir dindara yöneldiğinde mi anlam kazanmaktadır?" gibi soruları akıllara getirdi.

"Sivil polisler engellemedi"
Hüda Kaya’nın konuşmasında geçen bir diğer konu ise kendilerine saldıran kişilerin arasında sivil polislerin de yer alıyor olması. Kaya, olay günü çekilen videoda polis telsizi seslerinin de yer aldığını, yani olay vuku bulurken sivil polislerin de orada olduğu ama olayı engellemek adına herhangi bir girişimde bulunmadıklarını söylüyor. Kaya ayrıca kendilerine saldıran kişilerin Fatih esnafından olduğunu da belirtiyor.

Böylece Mazlum-Der üyesi Hüda Kaya, "ilk kez" polisin gerici bir topluluğun saldırısı karşısında hiçbir şey yapmamasına, hatta saldıran tarafa destek olmasına da tanık oldu. Kuşkusuz bu Kaya için bir ilk...

Saldırının nedeni Roboski mi?
Mazlum-Der gibi islamcı bir örgütün yaptığı eyleme başka islamcılar tarafından satırlarla saldırılması ise olayın ilginçliğini arttırıyor. Zira Kaya’nın belirttiğine göre saldırı eylemini organize edenlere herhangi bir müdahalede bulunulmamış ve sonrasında karakola yaptıkları şikâyetten de sonuç alınamamış.

Bu durum iktidarın, islamcı dahi olsa herhangi bir örgüt ya da kişinin Uludere hakkında konuşmasının istenmediğini gösterdi.

Ülkemizde din adına çok sayıda katliam gerçekleştirilmiş ve cinayetler işlenmişken dinci şiddetti görmeyenler aynı şiddet kendilerine döndüğünde, din kardeşlerinin zalimliğini "keşfetmiş" oldu. (soL-Haber merkezi)