2 Haziran 2012 Cumartesi

Volkan Ronaldo'nun Penaltı Atışını Kurtardı

Volkan Ronaldo'nun Penaltı Atışını Kurtardı
Türkiye Portekiz karşılaşmasında Volkan Ronaldo'nun penaltı atışını kurtardı. Türkiye 3 Portekiz 1

Bugüne kadar 7 kez karşılaştığı Portekiz'i 1955'teki ilk maçta 3-1 yendikten sonra bir daha galip gelemeyen Türkiye, Lizbon'da aynı skorla tarih yazdı.

2014 Dünya Kupası Elemeleri'ne hazırlanan A Milli Futbol Takımımız, 4'üncü hazırlık maçında Portekiz karşısına çıktı. Estadio da Luz Stadı'nda oynanan maça kötü başlamasına karşın daha sonra toparlanan Türkiye, güçlü rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Ay-Yıldızlı ekibimizin gollerini 35 ve 52'inci dakikalarda Umut Bulut ile 88'inci dakikada Pepe kendi kalesine kaydetti. Portekiz'in tek golü 57'inci dakikada Nani'den geldi.

Ronaldo'nun kabusu oldu

Dakikalar 64'ü gösterdiğinde kaleci Volkan Demirel, penaltı atışını kullanan dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo'ya gol izni vermedi.

Umut'tan tarihi gol

24 Ocak 1965'te 5-1 kaybedilen maçta Portekiz ağlarına son golünü bırakan Türkiye, daha sonra rakibiyle oynadığı 4 karşılaşmada gol atamadı. Lizbon'da 35'inci dakikada Umut'un kaydettiği gol, Milli Takımımız'ın Portekiz'e 47 yıl sonra attığı ilk gol olarak tarihe geçti... devamı için linki tıklayınız