29 Haziran 2012 Cuma

Suriye'nin Düşürdüğü Uçaktaki Pilotların Postal Ve Kaskları Bulundu


'Pilot kaskı ve postalı kendiliğinden çıkmaz'
Suriye'nin vurduğu Türk uçağındaki pilotları arama çalışmaları 8. gününde devam ediyor. Pilotlara ait kask ve postallar bulunmuştu. Deneyimli savaş pilotları uçağın kokpitindeki metalin erimiş olmasına rağmen kask ve postalların sağlam bulunmasının pilotların atladığına işaret ettiğini söylüyor. Pilotlara göre bu tür kaskların kafadan çıkması kolay değil, aynı şey postallar için de geçerli.

Suriye’nin vurduğu RF-4 keşif uçağımızın pilotları Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’u arama çalışmaları sürüyor. Uçağın düşmesinden bu yana 8 gün geçmiş olmasına karşın henüz pilotlarımıza ulaşılamadı.

Genelkurmay Başkanlığı, dünkü açıklamasında, “Arama ve kurtarma çalışmaları esnasında pilotlarımıza ait bazı malzeme ve uçağa ait bazı parçalar bulunmuştur” dedi.

2 kask, 4 postal

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Ahmet Hakan’ın CNN-Türk’teki Tarafsız Bölge programında gazetecilerin sorularını yanıtlarken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da hazır bulunduğu brifingde kendisine, “Pilotlarımıza ait 2 kask ve 4 postalın bulunduğu”nun aktarıldığını söyledi.
Kılıçdaroğlu, kendilerine, bulunan postallardan birinin fotoğrafının da gösterildiğini belirtti. Ayrıca pilotların oturduğu bölüme (kokpit) ait bir parçadan, yüksek ısı nedeniyle bu bölümün eridiği sonucuna varıldığının da ifade edildiğini kaydetti.

Gazeteciler Kılıçdaroğlu’na, fotoğrafını gördüğü postalın sağlam olup olmadığını sordu. Kılıçdaroğlu, “Gayet sağlam, bütün bir postaldı” karşılığını verdi.
“Kokpitin metalini eritecek kadar yüksek bir ısı, nasıl olup da pilotların kasklarına ve postallarına zarar vermemiş” sorusunu ise “Orasını bilemiyorum” diye yanıtladı... devamı için linki tıklayınız