25 Haziran 2012 Pazartesi

KESK'e Polis Baskını Gözaltına Alınanların İsimleri


KESK'e ve bağlı sendikalara baskın:
KESK Başkanı Lami Özgen dahil 71 kişi gözaltında
Ankara'da bulunan KESK Genel Merkezi'ne, bu sabah polis tarafından baskın düzenlendi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen de evine baskın düzenlenerek gözaltına alındı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de akşam saatlerinde eylemler düzenlenecek.

KESK Genel Merkezi'ne ve bağlı sendikalara bu sabah polis tarafından baskınlar düzenlendi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen de evine baskın düzenlenerek gözaltına alındı. KESK Genel Merkezi ve Özgen'in evinde aramalar devam ederken, göz altına alınan sendikacı sayısının 71'e ulaştığı bildiriliyor.

Ankara merkezli olarak Türkiye geneli KESK ve bileşenlerine yönelik "Demokratik Emek Platformu üyesi olmak", "KCK Türkiye Meclisi içerisinde yer almak" iddiası ile başlatılan operasyon kapsamında birçok sendika genel merkezinde aramalar devam ederken, şu ana kadar aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu 71 kişi gözaltına alındı.

KESK'e bağlı SES, ESM, BES, Tarım Orkam-Sen, Haber-Sen, Tüm Bel-Sen ve Eğitim-Sen'e de baskınlar düzenlendiği ve aramaların devam ettiği öğrenildi.

KESK: GÖZALTI SAYISI 71'E YÜKSELDİ
KESK Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada gözaltı sayısının 71'e ulaştığı ve sayının artabileceği ifade edildi.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul'da gözaltına alınanların 33'ünün Ankara'da olduğunu söyledi. Tombul, 25 kişinin de Diyarbakır, İstanbul, Ağrı, Bitlis, Siirt, Adana gibi illerden gözaltına alındıklarını belirtti. KESK binasında aramanın sona erdiğini belirten Tombul, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in bilgisayarının imajının alınmaya devam ettiğini açıkladı.

TOMBUL: GÖZALTILARIN SEBEBİ GREVLER VE 4+4+4'E KARŞI TEPKİ
KESK Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, gözaltı sayısının artmasını beklediklerini söyledi.

"AKP hükümeti kendisi gibi düşünmeyen herkesi gözaltına alıyor. Bu gözaltıların nedeni 21 Aralık grevi, 28 Mart'ta '4+4+4' yasasına gösterilen direniş ile toplu sözleşme sonrası yapılan grevdir." Tombul şöyle devam etti: "Gözaltına alınanların ortak özelliğinin Kürt olmalarıdır. Hükümet "açılım" adı altında demokrasi yerine sendikalarda yer alan Kürtleri tutukluyor."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TMMOB ve DİSK temsilcileri de destek için KESK Genel Merkezi önüne geldi.

EĞİTİM-SEN: HÜKÜMET TELAŞ İÇİNDE ÇİRKİN BİR OPERASYON TEZGAHLADI
Eğitim-Sen Genel Merkezi'de baskınlara ilişkin yazılı bir açıklama yaparak gerçekleştirilen operasyonların AKP Hükümetinin "Eğitim Sen'in özellikle hükümetin 4+4+4 düzenlemesine karşı veliler ve öğrencilerle birlikte yürüttüğü mücadelede öne çıkması ve bu dönemde ciddi bir üye artışı yakalaması, toplu sözleşme sürecinde KESK'in tutumu ile kamu emekçileri mücadelesinin 23 Mayıs grevi ile yeni bir ivme kazanması" karşısında yaşadığı telaşın bir ürünü olduğunu ifade etti. "Bu telaşın bir sonucu olarak, gerek kamu emekçileri içinde gerekse kamuoyunda Eğitim Sen ve KESK'e yönelik olumlu bakış açılarını tersine çevirmek ve sendikalarımıza yönelik üye akışının önüne geçebilmek için böylesine çirkin bir operasyon tezgahlanmıştır." denilen açıklamada şöyle devam ediyor:

"AKP Hükümeti, onların denetimindeki yargı ve emniyet kurumları ne kadar uğraşırsa uğraşsın, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Kamuoyu KESK’i de, Eğitim Sen’i de gayet iyi tanımakta, hak ve özgürlükler yolundaki kararlı ve onurlu mücadelesini takdir etmektedir. Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi, Eğitim Sen güneşi de bu tür baskınlarla ve karalama kampanyaları ile asla karartılamaz."

GÖZALTINA ALINANLARIN LİSTESİ
Gözaltına alınanların isimleri şöyle: KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin, Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube Başkanı Devrim Kahraman, Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube Yöneticileri Yılmaz Yıldırımcı, Ferruh Çelik ile BDP Grup Çalışanı Cebrail Aslan, Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Eğitim Sen MYK üyeleri Abdullah Kahraman, Eğitim Sen Kadın Sekreteri Sakine Eryılmaz, SES Genel Sekreteri Sıddık Akın, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Üyesi Çerkez Aydemir, SES üyesi Fikret Çağlayan, Özgür Gündem Gazetesi yazarı ve BES yöneticisi Murat Işık, Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, Nihat Kılınçalp, Erdal Turan, Seyran Şık, Mehmet Sezgin İbin, Mustafa Bozan, Reşit Sümbül, Aykut Erhan Turgut, Güven Yıldırım, Yunus Akıl, Belgizar Sazak, Bülent Kaya, İzzettin Ekin, Mehmet Arda, Mehmet Sadık Varlı, Özkan Yorgun, Osman İşçi, Emel Emre, Metin Vuramak, Hasan Kaldık, Abdullah Karahan, Sadrettin Kaya, Veysel Özhekti, Yusuf Kösele, Hanım Koçyiğit, Erdal Yılmaz, Bekir Gürbüz, Cezmi Gündüz, Abdülgani Cayhan, Lokman Özdemir, Salih Ersan, Sibel Anıl, Faik Deli, Alican Kaplan, Cemile Duman, Ahmet Koçyiğit, Hadi Aslan, Abdülkadir Baydar, Niyazi Yılmaz, Tarık Kaya, Hamdullah Yıldırım, Şahin Kayıkçı, Şerif İldoğan, Hasan Ölgün, Mücahit Karakuş.

BASKINLARA KARŞI EYLEM ÇAĞRILARI
KESK'e yönelik saldırılar kamu oyunda büyük tepkiye neden olurken, Ankara'da saat 17:00'da YKM önünde toplanıp Başbakanlığa yürüneceği duyuruldu. İstanbul'da 18:30'da Taksim Tünel'de, İzmir'deyse 18:00'da Konak Meydanı'nda Sümerbank önünde buluşulacak. EmekDünyası.Net/Ajanslar