30 Mart 2012 Cuma

Nihal Bengisu Karaca Kuran Dersi Görüşmesinin Kesk Eylemi Sonrası Başladığını Biliyor Mu


Karaca kuran dersi görüşmelerinin ne zaman başladığını biliyor mu?
Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, dün Twitter'da Ankara'da saldırıya uğrayan emekçiler için "su sıkılmasına üzüldüm, en azından yapışkan bir şey sıkılmalıydı" yazdı. Yazısına neden olarak ise KESK'in Kuran dersi karşıtlığı gösterdi. Oysa Kuran görüşmeleri KESK eylemi sonrası başlamıştı.

KESK eylemlerine "Su sıkılmasına üzüldüm, en azından yapışkan bir şey sıkılmalıydı" diyen Nihal Bengisu Karaca, KESK'in eyleminin Kuran dersi ile ilgili olduğunu ve din düşmanlığı yapıldığını yazdı. Karaca'nın bu ilginç iddiası ve saldırgan yazısına karşın Kuran dersi görüşmeleri KESK eylemlerinin bittiği günün akşamında yapıldı.

Karaca eylemin nedenini biliyor mu?
Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın KESK'in Ankara'da uğradığı sert polis müdahalesine sevinerek, "Su sıkılmasına üzüldüm, en azından yapışkan bir şey sıkılmalıydı" sözleri büyük tepki çekti.

"Kuran öğrenimi seçimlik ders olacak diye tatava yapanlara, su sıkılmasına üzüldüm. En azından yapışkan bir şey sıkılmalıydı" diyen Karaca, KESK'in 28 ve 29 Mart tarihlerinde eylem yaptığı sıralarda Kuran öğreniminin seçimlik ders olmasına dönük herhangi bir girişim olmamasına rağmen eylemin nedenini kendince din düşmanlığı olarak yorumladı.

"Karaca'yı eleştirenler dangalaktır"
Karaca'nın saldırgan açıklamalarına gelen tepkilere karşı Twitter'da bir açıklama yapan Taraf yazarı Emre Uslu, Karaca'yı eleştirenlere "dagalak" dedi. (soL - Haber Merkezi)