20 Şubat 2012 Pazartesi

Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'nı Kim Destekliyor Kimler Karşı Çıkıyor



KİMLER DESTEKLİYOR, KİMLER KARŞI?
Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasından sonra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na kimin geleceği merakla beklenirken; bütün oklar Beşiktaş kulübü başkanı Yıldırım Demirören'i göstermeye başladı. Konuyla ilgili Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Telegol'e açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Demirören'in adaylığını açıklayacağını kamuoyuna duyurdu.

Yıldırım Demirören'le başkan adaylığı konusunda konuştuğunu ifade eden İlhan Cavcav, " Yıldırım Demirören'le birebir olarak konuştum ve kendisi bana aday olacağını söyledi" dedi. Gençlerbirliği Kulübü olarak TFF Genel Seçim'inde Demirören'i destekleyeceklerini de sözlerine ekleyen tecrübeli başkan, "Şenez Bey adaydı, Şener Bey'i destekliyorduk. Mehmet Ali Bey adaydı, onu destekliyorduk. Ancak bu iki isimin de adaylıktan vazgeçmesinden dolayı Yıldırım Bey bu göreve talip oldu. Kulüplerin büyük bir çoğunluğu da ona destek veriyor. Yıldırım Bey'e destek veren sadece Süper Lig takımları değil, Bank Asya 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig takımları da var." diye konuştu.

Öte yandan Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav, Yıldırım Demirören'in TFF Başkan adaylığını kısa süre içinde kamuoyuna açıklayacağını da duyurdu.

BİR DESTEK DE ES ES'DEN
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal da TFF başkan adayı olarak adı geçen Yıldırım Demirören'e destek vereceklerini söyledi. Her gün yeni bir adayın çıktığını belirten Ünal; "TFF Başkanının bizim içimizden birinin, süreci iyi bilen birisi olması gerektiğini düşünüyoruz. BU sebeple de Yıldırım Demirören'i destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BURSASPOR DEMİRÖREN'E KARŞI ÇIKIYOR
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in TFF başkan adaylığı hakkında konuşan bir diğer isim de Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı oldu. Demirören'in adaylığına şiddetle karşı çıkan Yazıcı, "Demirören'in niye başkan adayı olacağını anlayabilmiş değilim. Ortada bir iddianame var. Bu iddianamede sayın Demirören'in başkanı olduğu kulüp Beşiktaş'ın da adı geçiyor. Sayın Demirören buna rağmen nasıl TFF başkanı olabilir? Gerçekten ilginç. Biz Bursaspor kulübü olarak Demirören'in başkan adaylığını neden destekleyelim ki?" dedi.

Kanaltürk programında yayınlanan Telegol programının sunucusu ve hazırlayıcısı Serhat Ulueren'in edindiği bilgilere göre, Yıldırım Demirören'e TFF Başkanlığı yolunda destek olan ya da karşı çıkan takımlar ise şu şekilde.

Desteklemeyenler; Galatasaray, Antalyaspor, Orduspor, Kayserispor, Bursaspor, Ankaragücü

Destekleyenler; Fenerbahçe, Beşiktaş, Eskişehirspor, Trabzonspor, B.Belediyespor, Manisaspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği

Çekimserler; Samsunspor, Karabükspor, Mersin İdman Yurdu