19 Şubat 2012 Pazar

Ulaş Bardakçı Kimdir Ulaş Bardakçı Kim Ulaş Bardakçı Biyografisi Ulaş Bardakçı Özgeçmişi

Ulaş Bardakçı Kimdir, Ulaş Bardakçı Kim, Ulaş Bardakçı Biyografisi,Ulaş Bardakçı Özgeçmişi, Ulaş Bardakçı Hakkında Bilgi, Ulaş Bardakçı Devrimci, Ulaş Bardakçı DHKP-C, Ulaş Bardakçı Nerede Doğdu, Ulaş Bardakçı Doğum Tarihi, Ulaş Bardakçı Ölüm Tarihi.


Ulaş Bardakçı Kimdir

Ulaş Bardakçı, tam adıyla Rasih Ulaş Bardakçı (Doğum:1947 Nevşehir - Ölüm 1972)

THKP-C, FKF, TİP, Devrimci Gençlik gibi örgütlerde faaliyet gösteren devrimci.

Hacıbektaş'da doğar, ilk ve orta öğreniminden sonra ODTÜ'ye girer ve burada ana hedeflerini „devrim“ olarak belirleyen sol ideolojilerle tanışır, Sosyalizm'i benimser ve FKF ve TİP içinde yer alır. Dev-Genç'in oluşumunda etkin bir biçimde yer alır. 1970 sonlarında Mahir Çayan'la birlikte THKP-C'nin kurulması çalışmalarında yer alır.

THKP-C'nin ilk silahlı eylemlerine katılan Bardakçı Mayıs1971'de, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının hapisten salıverilmeleri için İsrail Baş Konsolosu Efrayim Elrom'un kaçırılması eyleminde aktif olarak yer aldı.

Elrom'un kaçırılması ardından başlatılan Balyoz Harekâtı sırasında yakalanarak cezaevine konan Bardakçı, Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Ziya Yılmaz ve Ömer Ayna ile birlikte Kasım 1971 'de Maltepe Askeri Cezaevi'nden firar ett.

İstanbul 'da devrimci faaliyetlerini sürdüren Bardakçı'nın İstanbul Arnavutköy'de saklandığı ev 19 Şubat 1972 günü kuşatıldı. Bardakçı, saklandığı evde arama yapan polislerle giriştiği silahlı çatışma sonucunda öldürüldü.

Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı'na gömüldü.

Ulaş Bardakçı İçin Yazılan Ulaşa Ağıt 
Hele Ulaş'a Ulaş'a
Ulaş benzerdi güneşe
Ulaş gardaş can veriyor
Yüreğim düştü ateşe.
Ulaş'ın elinde mavzer
Mavzeri türküye benzer,
Bizimkiler böyle ölür
Böyle ölür bizimkiler
Tohumlar düştü toprağa
Donandı yeşil yaprağa
Kurban olam kurban olam
Seni yaratan toprağa