12 Şubat 2012 Pazar

Savcı Sadrettin Sarıkaya Neden Görevden Alındı


Savcı Sadrettin Sarıkaya Neden Görevden Alındı 
KCK soruşturması’ kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 3 MİT görevlisini ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya görevden alındı. Gerekçe olarak da, “iş bölümü gereğince MİT’e yapılan soruşturmanın Başsavcıya bilgi verilmeden yapılması” gösterildi..birgun.net

Savcı Sarıkaya görevden alındı
MİT Müsteşarı Fidan ve 4 MİT'çiyi ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya 'KCK' adı altında sürdürülen soruşturmadan alındı.

'KCK' soruşturmasında Savcı Sarıkaya'nın yerine 3 savcı görevlendirildi. Bu isimlerin özel yetkili savcılar İbrahim Işık, Bilal Bayraktar ve Adem Özcan olduğu öğrenildi.

İş bölümü yönergesine göre başsavcıya bilgi verilmesi gerekiyordu. MİT'çilerin ifadeye çağrılması haberi geldiğinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı 'benim haberim olmadı' demişti. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi ve kritik bilgilerin medyaya yansıması nedeniyle başsavcı yetkisini kullandı ve Savcı Sarıkaya'yı KCK soruşturmasından aldı. Hakan Fidan'la ilgili Ankara Savcılığı'na talimat yazılmış ve ifadesinin alınması talep edilmişti. 4 eski MİT'çi için de yakalama kararı çıkarılmıştı.

Savcı Sarıkaya karar sonrası yaptığı ilk açıklamada "Başsavcının takdiridir, biz sadece görevimizi yaptık" dedi. (HABER MERKEZİ)

HSYK'NIN YORUMU

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın "KCK" soruşturmasından alınmasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tasarrufu olduğunu kaydetti.

HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, "KCK" soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın dosyadan alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Okur, Cuma günü akşamına kadar Cumhuriyet Savcısı Sarıkaya hakkında bir şikayet dilekçesinin HSYK'ya gelmediğini belirtti. Okur, ''HSYK'da soruşturmayı yürüten savcılara ilişkin herhangi bir işlem yok. Savcıların soruşturmadan alınma işlemi tamamen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının tasarrufudur'' diye konuştu

ATAYÜN, DEMİRHAN VE YILMAZER ANKARA'YA

Öte yandan İçişleri Bakanlığı kararı ve İstanbul Valiliği tebliğiyle hafta içi görevden alınan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Kontrol Komuta Merkezi'ne, İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı emrine, Terörle Mücadeleden Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in ise Ankara Polis Akademisi'ne atandığı belirtildi. Kaynak:evrensel.net