13 Şubat 2012 Pazartesi

KCK Soruşturması Kapsamında KESK'e Bağlı Sendikalara Polis Baskını Yapıldı


Güne yine operasyonla uyandık: Ankara ve İstanbul'da KCK operasyonu
Birçok KCK soruşturması kapsamında baskınlar yapıldı. Operasyon kapsamında Ankara'da KESK, SES ve TÜMBELSEN Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapılıyor.

Ankara, Adana, Batman, Mardin, Van, Erzurum, Hakkari, Muş, Diyarbakır, İstanbul, Mersin, Şırnak, İzmir, Urfa, Antep ve Hatay'da yapılan operasyonlarda şu ana kadar 137 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, bazı illerde ev aramaları ise devam ediyor.

Şırnak'ta 1, Urfa'da 3, Mardin'de 2, Hakkari’de ise ilk gelen bilgilere göre 6 kişinin gözaltına alındığı, Van'da 14 gözaltının olduğuna ilişkin detaylarda ise Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, Van Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Necip Altunli, Van'ın Özalp İlçesi'nde Heliz Alpaslan ile isimleri öğrenilmeyen 3 kişinin de gözaltında olduğu bildirildi. Mardin'de ise İHD Derik Temsilcisi Abdurrahman Kızılay'ın gözaltında olduğu belirtildi.

Öte yandan yönetmen Mizgin Aslan ile fotoğraf sanatçısı, şair Mehmet Özen'in de evlerinden arama olduğu ve gözaltına alındıkları öğrenildi.

Güncelleme 11:43

KESK, operasyon ve gözaltılara tepki göstermek amacıyla bugün 12:30'da Ankara'da Yüksel Caddesi'nde açıklama yapacak.

Güncelleme 10:40

Sabah saatlerinden bu yana KCK adı altında yürütülen operasyonlarda İstanbul'da 41, Adana'da 13, Van'da 14, İzmir'de 10, Diyarbakır'da 10, Batman'da 24 ve Ankara'da 18 gözaltı olmak üzere gözaltıların 130'u bulduğu açıklanıyor.

KESK açıklama yaptı
KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, operasyona ilişkin açıklama yaptı. Konfederasyona yönelik yapılan baskının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yönelik açıkladıkları eylem planı ile ilgili olduğunu söyleyen Tombul, baskınlarda 6 kadın sekreterin gözaltına alındığını belirtti. Tombul KESK'in baskınlara karşı, birçok ilde saat 12.30'da kitlesel basın açıklamaları yapacağını kaydetti. SES ve TÜM BEL-SEN'de de düzenlenen operasyonlarda 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Ankara'da gözaltı sayısının 16'ya ulaştığı belirtiliyor.

İstanbul'da 41 gözaltı
İstanbul'da gözaltı sayısının 41 ulaştığı belirtiliyor. Bakırköy, Güngören, Şirinevler, Beyoğlu ile çok sayıda ilçede KCK operasyonları gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlardan isimlerine ulaşılabilenlerin Güngören'de Cihan Can, Şirinevler'de Müjde Aslan, Avcılar'da Haşim Timurtaş, Bakırköy'de ise BDP ilçe yöneticisi Filiz Yılmaz ile Sevgi Kılıç ve Murat isimli kişilerin evinde arama yapıldığı öğrenildi.

İzmir'de 10 gözaltı
Eş zamanlı operasyonların yapıldığı diğer bir kent ise İzmir oldu. Kentte sabah erken saatlerinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. İlk gelen bilgilere göre İzmir'de 10 kişi gözaltına alındı.

Belediye başkanları ve yardımcıları gözaltında
Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın evine baskın düzenledi. Evde yapılan aramanın ardından Orhan gözaltına alındı. Orhan, Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Van'da gözaltı sayısının 14'ü bulduğu belirtiliyor. Muş'un Bulanık İlçesine bağlı Erentepe Beldesinde de Belediye Başkanı Mehmet Yaşık'ın evine sabah saatlerinde polis ve jandarma tarafından baskın düzenlendi.

Ankara'da KCK adı altında düzenlenen operasyon kapsamında KESK, SES ve TÜMBELSEN Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapıldığı bildirildi. Bazı isimler hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.

Beyoğlu'nda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabahın ilk saatlerinde bir çok adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Özel Harekat Polisleri tarafından da destek verilen operasyonda gözaltına alınanlar olduğu bildirildi. İlk bilgilere göre en az 10 kişi gözaltına alındı.

ANF'nin verdiği bilgiye göre ise Diyarbakır'da da Dicle Haber Ajansı (DİHA) Diyarbakır Muhabiri İsmet Mikailoğulları'nın Yenişehir Sanayi Mahallesi'ndeki evine sabah erken saatlerde polis tarafından baskın düzenlendi. Çok sayıda polis tarafından düzenlenen baskının ardından evi didik didik arayan polisler, Mikailoğulları'nı gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Mikailoğulları Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. http://haber.sol.org.tr