16 Şubat 2012 Perşembe

Aziz Yıldırım Sadece Şike Olsaydı Diğer Takımlarda Olurdu Bu İşin Arkasında Başka Hadiseler Var


BU İŞİN ARKASINDA BAŞKA HADİSELER VAR 
'Futbolda şike'' iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan ve Silivri'de görülen dava üçüncü gününde devam ediyor. Duruşma arasında gazetecilere konuşan Yıldırım: ''Bırakın bu şike işlerini bizi dolandırıcılık suçundan tutukladılar. Bu hadise olayı şike olayı değildir. Uyanın artık!''açıklamasında bulundu. Mahkeme Başkanı'nın izniyle tutuklu sanıklar aileleri ile görüşüyor. Salonda duygu dolu anlar yaşanıyor.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin küçük salonunda görülen şike davasının üçüncü duruşmasına tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşçen'in raporlu olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, tutuksuz sanıklardan Beşiktaş Futbol Takımları Genel Direktörü Tayfur Havutçu ile Doğan Ercan, Ahmet Ateş, Serkan Acar, Yavuz Ağrıgöl ve Tuğrul Çağrı Özer de hazır bulundu.

Duruşma salonuna gelerek yerine geçen Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, arka sıralarda oturan tutuklu sanıklara seslenerek, 'Ön tarafa gelin de yüzünüzü görelim' dedi. Bunun üzerine sanıklar ön taraflara oturdu.

TAYFUR'U KUTLADI

Ekinci, tutuksuz sanık Tayfur Havutçu'yu da Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Portekiz ekibi Braga'yı deplasmanda 2-0 yendiği maçı kast ederek, 'Tayfur Bey, Beşiktaş'ı tebrik ediyoruz' şeklinde konuştu.

ODYAKMAZ: MAÇ SATACAK KADAR...

Bu arada, duruşma başlamadan önce basın mensuplarının olduğu bölümün yakınına gelen tutuklu sanık Sivasspor Külübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçe-Sivas maçı sırasında şeref tribününden stada doğru eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını belirterek, şunları kaydetti:

'Emniyette o hareketi bana sordular. 'Her neyse polis sorar ama savcı sormaz' dedim. Savcılıkta da aynı soru sorulunca iyice sinirlendim. 'Her neyse hakim sormaz' dedim ama hakim de aynı soruyu sordu. O yetmiyormuş gibi bir de cezaevine girdiğimde gardiyanın ilk sorduğu da 'Ağabey o işaret ne anlama gelir' oldu.'

'Biz şike yapmak için maçtan önce konuşup anlaşamadık ama şeref tribününde 2 dakikada anlaştık ve ben 4 işareti yaptım öyle mi?' diyen Odyakmaz, 'Biz maç satacak kadar ... çocuğu muyuz' diyerek küfür içeren ifadeler kullandı.

YILDIRIM: DOLANDICILIKTAN BİZİ TUTUKLADILAR

ŞİKE davasının 3. duruşmasında verilen öğle arasında basın mensuplarının yanına gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Sadece şike olsaydı diğer takımlar da olurdu. Bu işin arkasında başka hadiseler var" dedi.

HEPİNİZ ŞAŞIRACAKSINIZ

Yıldırım, "Çağlayan’da salı günü Allah’ın izniyle savunmama başlayacağım. Orada konuşacağım orada dinlersiniz. Öyle bir savunma yapacağım ki hepiniz şaşıracaksınız"diye konuştu.

Savunmasıyla ilgili sorular soran gazetecilere Yıldırım, "Sayfa sayısı ile ilgili basın uyduruyor. Savunmam başladığı zaman göreceksiniz" dedi. "Uyanın artık" diyen Aziz Yıldırım, "Galatasaray- Trabzonspor, Beşiktaş-Trabzonspor maçlarında 30 bin kişi Fenerbahçe yenilsin mesajlar atmadı mı?" ifadesini kullandı.

"BIRAKIN BU ŞİKE İŞİNİ"

"Sadece şike olsaydı diğer takımlar da olurdu. Bu işin arkasında başka hadiseler var" şeklinde konuşan Yıldırım’a basın mensupları, "Siyasi birşey mi var?" diye sordu. Yıldırım ise, "Araştırın, çalışın biraz. Tapeleri dinliyorsunuz. Bunlarda ne var, niye yazmıyorsunuz?" yanıtını verdi. Yıldırım, "6222 sayılı kanunun içinde neler var. Arkasında yazanlara bakın sadece şike ve teşvik yok. Bizi haksız kazanç sağlamak ve dolandırıcılıktan tutukladılar. Bırakın bu şike işini. Bu hadise sadece şike hadisesi değil" şeklinde konuştu.

ÇAĞLAYAN’A DAVET ETTİ

"Burası bugün sakin biraz" diyen Yıldırım’a gazeteciler, "Siz söylediniz diye kimse gelmedi" karşılığını verdi. Yıldırım bunun üzerine, "Buraya gelmesinler tabii. Burada birşey yok. Soğuk zaten. Haftaya gelsinler" dedi.

KADIN TARAFTARLARA ÇAĞRI

Yıldırım, "Takımı nasıl buldunuz" sorusuna ise "Takım çok iyi gidiyor" cevabını verdi. Fenerbahçe -Sivasspor maçının kadın ve çocuklara yönelik biletlerinin tükendiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Sivaslı ve Fenerbahçeli bayanlar beraber otursunlar, beraber bayrak sallasınlar" diye konuştu

BEŞİKTAŞ’A TEBRİK

Aziz Yıldırım, Braga galibiyeti nedeniyle tutuksuz sanıklardan Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş’i tebrik ederek "hayırlı olsun" dedi. Yıldırım, duruşmayı izlemeye gelen Cansu Yıldırım’ı da el sallayarak selamladı.

SALONDA DUYGU DOLU ANLAR

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin saat 15:15'te verdiği 5 dakikalık müsadeyi 15-20 dakika olarak değerlendiren tutuklu sanıkları ile sanık yakınları, duygusal anlar yaşadı.

Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu, eşi ve çocuklarıyla hasret giderirken, Aziz Yıldırım da kardeşi Acar Yıldırım'ın çocuklarıyla bir süre sohbet etti.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Fenebrahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'a "Sizde mi Aziz Yıldırım'ın yakınısınız?" diye takıldı. Koç ise 'evet' yanıtını verdi. Ali Koç'un, Şekip Mosturoğlu ile hararetli konuşması ve bazı belgeleri incelemesi de dikkati çekti.